W -VEGAN-UARY<3

going Vegan this month

Godkväll hjärtisar! Tiden går ju så fort just nu, känns som att vi bloggade igår men la märke till att det snart är en vecka sedan... :-P I alla fall! Tycker att det är så mysigt att uppdatera här och vi hoppas verkligen att ni uppskattar det också.<3 Något vi vet att ni särskilt uppskattar är ju våra recept och eftersom vi har bestämt oss för att joina vegan-uary så kommer här lite allt möjligt från vad vi åt förra veckan. Recept blandat med restaurang tips! Hur bra? Vi har ju ätit veganskt ganska länge men inte satt en label på att vi endast ska äta veganskt, men i och med det nya året så tänkte vi att för vår skull, för djurens skull och för miljöns skull så kör vi nu hela denna månad! Förhoppningsvis så fortsätter vi även efter det. :-) Såhär såg det ut när vi storhandlade, älskar Waitrose utbud på grönsaker. Finns så mycket gott och fräscht.<3

At the top ser ni ett recept som vi helt improviserade fram. 'Marinerade' zucchini bitar i soya, sriracha sås, sesamolja och doppade sedan i sesamfrön. Stekte på lite lätt och serverade med svart ris och en avokado+tomat salsa (endast avokado, tomater, olivolja, lime, salt och koriander). Toppade med grönkåls chips: lägg färsk grönkål i en form, toppa med pressad citronsaft, olivolja och chili flakes. Sedan in i ungen! // Vår taco bowl som har blivit ett av våra veganska go-to recept! HÄR hittar ni receptet, dock brukar vi nu köra quinoa istället för ris, tycker att det blir godare. Det är ju såklart en smaksak. :-) Toppade med gurka (alltså hur underskattat är inte gurka?), avokado, lime och vår egen tahini dressing på tahini, soya, olivolja, citron och lite vatten!

Favorit acai bowlen från Juice baby med deras magiska chocolate granola och mandelsmör fick agera pluggsnacks!

Vårt favorit kvällssnacks just nu: frysta vindruvor och choklad snacks från BarkThins. Kolla in det märket om ni vill hitta gott, nyttigt, vegansk snacks. Vår favorit smak är den med blåbär och quinoa crunch. :-)

i torsdagskväll blev det middag och mysigt prat med Sandra på Avobar i Covent Garden. Riktigt gott och mysigt ställe. Deras grej är då att det är avokado i allt på menyn, detta inkluderar ju smoothies och drinkar (avo-margarithas t.ex...). För oss blev det deras vegan taco och en varsin smoothie!

En annat go-to recept! Detta ser inte så mycket ut för världen, men det är så förbaskat gott. Sötpotatisar som vi skär i två delar, ugnsrostar dem och toppar sedan med quinoa (som vi har blandat ner paprika, citron, salladslök, olivolja, chiliflakes), tahini dressingen och vår favorit avokado-pesto. Denna brukar vi även köra till pasta eller sallader, den passar till allt och är så enkel att slänga ihop! Såhär gör du: mixa en avokado, 2 dl cashewnötter, saft från 2 citroner (vi älskar citron, men vill du inte ha den så syrlig så kör endast saft från 1 citron), 1 vitlöksklyfta, 3 msk vatten, 4 msk olivolja, salt, 2 dl färsk basilika.

Tips är att spara avokado-peston i kylen om det blir över (då det är så mycket citron i så blir den inte brun) så kan du ha det på fröknäcke/riskakor morgonen efter till frukost! Då det är nötter+avokado så mättar den riktigt bra. :-) Har även börjat med gröt-frukostar igen efter Seychellerna. Kokar 3 dl osötad mandelmjölk, 3 dl vatten, 2 dl havregryn. Häller i lite agave sirap och kanel. Låter den inte koka så länge så den får en lite tunnare konsistens. Toppar med banan, passionsfrukt, frusna hallon och hampa frön.

Veganskt är verkligen inte bara grönt och nyttigt. Vi hittade ett vegan doughnut ställe här i Marylebone i helgen och beställa hem en så god choklad donut och en magisk kanelbulle. Mums!

I fredags blev det myskväll hemma! Vi åt tomat pasta och drack rödvin i soffan.<3 Receptet: fräs vitlök och chili flakes i olivolja. Lägg sedan i färska plommon tomater, salt och rödvin. Låt koka ihop och häll sedan i sparris! Låt koka ihop ytterligare och avsluta med lite kapris innan det är dags att blanda ihop såsen med pastan. Vi hade även i lite pinjenötter. :-)

Hur vår kyl ser ut atm. :-) Vi har druckit selleri juice varje morgon och så kör vi grapefrukt på kvällen. Försöker boosta med saker som är bra både för kropp och hud!

Tänkte blogga mer om helgen i ett annat inlägg men detta är från vår middag med Rebecka på MNKY HSE i lördags! Denna cabbage steak med tryffel var magi!! Helt klart det godaste vi har ätit på länge. :-) Och så margaritas på det...

Hoppas att ni nu också känner er lite peppade på att testa något veganskt denna månad<3!!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229