W- LA STATUS: VÅRT BESÖK PÅ AMBASSADEN

SNAPSHOTS LA<3

Dags att uppdatera "LA status" kategorin! Igår var vi ju på visum intervju på Amerikanska ambassaden, något som man måste göra om man vill plugga i USA. Vi tänkte nu berätta lite för er om hur det gick till, kan vara intressant för er som också ska plugga i LA/tänker på att göra det kanske vill veta mer om just detta!

Vi hade tid på ambassaden klockan 08.30. Vi gick upp vid klockan 07 då vi sov i lägenheten, klädde på oss och åkte direkt till ambassaden. Den ligger relativt nära vår lägenhet så vi var där så tidigt som 07.40. Redan då hade det bildats en kö. Det finns som en glasbur som man får ställa sig i, vi kom i kön precis så vi kunde stå i glasburen och köa. Ambassaden öppnade inte förrän vid 08, så vi köade i 40 minuter utanför kanske. Då fick vi gå fram till en glasruta och visa upp våra pass. Efter det var det säkerhetskontroll. Ett tips är att ta med så lite saker som möjligt, vi hade bara med oss våra papper och en varsin tidning. Allt såsom dator, mobil etc lämnade vi i bilen då man inte får ta med sig något av det förbi säkerhetskontrollen. Vi hade med oss bilnyckeln, men den fick vi lämna in.

Efter säkerhetskontrollen fick vi gå in i en annan byggnad, ta en kölapp och vänta. Det var endast tre nummer före oss, vilket gick relativt snabbt. Den första luckan vi gick fram till fick vi lämna alla våra papper + pass, viktigt att ta med exakt de papper man ska ha med sig! Annars kanske man måste göra om hela processen. Det vi behövde ha med oss var:

Pass, måste gälla minst 6 månader efter det datum du planerar att lämna USA

I-20 dokumenten som man får från skolan

Bekräftelsen på DS-160 (den visumansökan du gjort)

Ett fotografi i färg i måtten 5x5cm, gärna taget av en fotograf

Personbevis från Skatteverket

Kvitto på betald SEVIS-avgift (kostar ca 1700 kr)

Bekräftelse på din tidsbokning till ambassaden och kvitto på avgiften (ca 1400kr för F-1 visum)

Bankutdrag eller utdrag från CSN på hur du kommer att finansiera din utbildning och vistelse i USA

Efter att vi hade lämnat in våra papper fick vi vänta igen, i kanske 5-10 minuter. Sedan ropade de upp våra namn och vi fick komma fram till en annan lucka för "intervjun". Vi blev endast frågade vem som ska betala för oss och vad+vart vi ska studera. Sedan sa han att vårt "visa is approved" och allt var klart. För oss tog allt som allt ca 1,5 h, vilket vi tycker var väldigt snabbt. Vi var inte nervösa, vilket vi inte heller tycker att man behöver vara! Alla var trevliga och det mesta gick smidigt. :-) Kommentera om det är något mer ni vill veta, nu börjar det ju verkligen närma sig, endast lite mer än 1 (!!!) månad kvar.

Gillar

Kommentarer