W - VAD ÄR EN RIKTIG VÄN?

Det är många som vi kallar för våra vänner, men tänker man ett steg ytterligare så upptäcker man kanske att ordet "vän" egentligen inte stämmer in på så många av de man kallar sina vänner. En riktig vän är ju i själva verket ingen man bara har roligt med, utan en person som alltid finns där för dig och som verkligen bryr sig om dig. Hur definierar ni en riktig vän? Vi har listat 6 egenskaper som vi tycker är viktiga hos en sann vän<3

1. Struntar i tävlingen och är glada för varandra istället - att vara glada för varandra är så viktigt i en vänskap, att visa att man inte är missunnsam eller avundsjuk. Det kommer att gå upp och ner i livet, och därför är det så viktigt i en äkta vänskap att finnas där i både nedgångar men även att glädjas i framgångar.

2. Bryr sig - en riktig vän visar att den bryr sig genom att fråga hur din helg har varit, hur det var på den där dejten eller tillställningen eller bara hur du mår.

3. "Säger sanningen" - detta är en punkt som kan vara svår att tillämpa då man oftast tror sig veta att responsen ska vara negativ, men i de flesta fall så är det faktiskt tvärtom. Tänk det såhär: om du går omkring med prislappen kvar på din ny inköpa tröja så vill väl du att din vän ska säga det t ill dig? Eller om du har en bit sallad mellan tänderna? Det är inget man tar illa upp av (hoppas vi), utan något som faktiskt uppskattas.

4. Ser till att hålla kontakten - med riktiga vänner kan det gå månader utan att man träffas, men man kommer i alla fall att hålla kontakten och när man väl träffas igen så kommer det att kännas som att inget har förändrats. Det är faktiskt vid denna tidpunkt som man upptäcker vilka vänner som inte bara är några man har roligt med, utan som faktiskt är riktiga vänner och som man inte vill vara utan i sitt liv.

5. Lyfter dig istället för att trycka ner dig - har du någon gång varit med om att när du berättar något roligt du ska få vara med om för din "vän" så blir responsen negativ? Exempelvis att du berättar att du ska ut och resa någonstans och "vännen" säger något negativt om den platsen? Så gör inte en riktig vän, sanna vänner lyfter varandra istället för att trycka ner. Riktiga vänner är glada för dig när det handlar om något som du är glad över!

6. Förståelse från båda håll - i en sann vänskap är det viktigt att man känner att man kan berätta för varandra när något den ena gjort, gjort den andra ledsen. Det är faktiskt inte till alla som man känner att man kan säga sådana saker till, men att förstå att något man har gjort har sårat sin vän är så viktigt, även om det inte var ens intention att såra någon.

]]

Gillar

Kommentarer