W - TVÅ DAGAR I LONDON

Inget blev ju som tänkt denna vår så det kändes lite konstigt och jobbigt faktiskt att åka tillbaka till London endast för två dagar för att städa ur lägenheten. Men det var något som vi var tvungna att göra och vi saknade alla våra saker (hade endast tagit med ett fåtal plagg när vi flög hem till Sverige i mars). Så vi hade tur och fick platser på de få flyg som SAS hade satt in så vi gjorde oss redo med masker, handskar och handsprit för att åka till London!

Lägenheten stod kvar (;-)) och det var väldigt fint utanför med massa färgglada blommor.<3 Det kändes väldigt konstigt att komma tillbaka till lägenheten vi har bott i de senaste två åren till och från för att städa ur. Har så mycket minnen härifrån! Har ändå älskat denna lilla lägenhet även fast den mest kändes som en garderob på slutet haha. Men nu har vi bestämt oss för att det är dags för att hitta ett nytt (och större!) ställe till hösten.

Har saknat vår gata! Nu kändes det dock som en helt annan stad: ganska folktomt och de få som visade sig på gatorna var väldigt skygga. Det märks verkligen att deras ”lockdown” har påverkat otroligt mycket hur folk rör sig och beter sig mot andra människor. Vi hoppas verkligen att saker kommer att bli som vanligt så snart det är möjligt!

Vi kikade på en lägenhet som vi gärna vill hyra till hösten (håller verkligen tummarna för att den finns kvar då!) som också ligger i Marylebone men på en lite lugnare gata på andra sidan Baker Street. Vi såg endast lägenheten utifrån men den är högt i tak och har en alldeles fantastisk balkong. Håll tummarna för att vi får den.<3

Detta var bara runt hörnet från den lägenheten. Så mysigt och fint! Ser framför oss att det är här vi ska bo i höst.<3

Alla restauranger är stängda (finns bara ”home delivery”) men några få hade öppnat för takeaway och det var bland annat den lilla italienska restaurangen på hörnet från lägis. Vi köpte med oss pasta som vi sedan åt hemma i soffan framför en serie. Måste dock säga att vi hade städat och packat i flera timmar innan. ;-)

Kan ju säga att det vi hade sett fram emot mest var att beställa mat från alla våra favoritrestauranger. ;-) Så båda morgnarna blev det såklart den bästa acai bowlen som man kan hitta i London - från Juicebaby! Kommer aldrig ta det för givet igen när man kan åka dit bara för att plugga en onsdagsmorgon. Det är alla de där små sakerna som man saknar.

Detta var ju då i slutet av maj, så vädret var mycket bättre där än i Sverige. Vi orkade inte att endast sitta inne i vår lilla lägenhet så vi gick självklart ut (vilket såklart var tillåtet). Efter dessa dagar i London så blev man om ännu mer tacksam för att vi i Sverige har fått möjlighet till frihet på ett helt annat sätt än i många andra delar av världen. Det är ju såklart en punkt där det råder många delade meningar, men det finns ju ännu inget som säger vilken metod som har varit den bästa.

Njuter av solen i älskade Regent’s Park.<3 Hann ta en tupplur i solen och sedan var det dags att röja i lägenheten igen för vi hade bokat både flytt-transport och tillgänglighet till förråd senare på eftermiddagen.

Vilket slutade bra efter några kaotiska timmar... Det rådde lite kaos när vi skulle få tillgång till vårt förråd 3 våningar under marken, ska inte dra hela historien men inbrottslarmet började tjuta i hela byggnaden och vi hade panik där i labyrinten av alla förråd. Här var kl 21.30 och vi var påväg hemåt på Londons tomma gator...

Det blev vår favorit till sen middag - Sticks n’ Sushi! Sedan sov vi gott kan vi tala om! Dagen efter flög vi hem till Sverige, vilket kändes väldigt skönt att komma tillbaka till ett mer normalt liv. Nu ser vi dock fram emot hösten i vårt älskade London.<3

Gillar

Kommentarer