W - TIPS FÖR EN FIN FEST

B-DAY THROWBACK

Kommentar från läsare: Hej! Kan inte ge lite tips på hur man får en lyckad fest?? Har bjudit hem några tjejer nästa vecka, tror vi blir 10-12 stycken och ena halvan känner inte andra halvan. Så är orolig att det blir stelt, har varit på tråkiga fester där gängen som känner varandra sitter i varsitt hörn och det vill jag inte att folk ska minnas från min fest. Har ni tips på t.ex. lekar? Hur man gör festen "Instagram vänlig" haha ni vet med mat + dricka?

Fick den här kommentaren från en läsare och tänkte att samtidigt som vi visar några TB bilder från vår födelsedagsfest så kan vi också skriva vad vi tycker gör en bra fest och vad vi tänkte på när vi fixade vår 18 års fest!<3

BÅDA HAR KLÄNNINGAR FRÅN TOPSHOP! / BALLONGER FRÅN PARTYLAND :-)

När vi hade vår 18 års fest valde vi att blanda både vänner och släkt, då blir det ju att alla inte känner alla vilket vi tycker är roligt samtidigt som vi fick fira vår dag med alla vi ville ha där! Om man endast ska bjuda hem vänner från olika håll där inte alla känner varandra så tycker vi det är roligt med lekar. Det kan ju lätt bli så att de som känner varandra sitter ihop, men det roliga är ju faktiskt att lära känna nya. Vi har varit på fester där det inte har varit något planerat i förväg och då blir det ju lätt så att man bara hänger med de man känner, så på vår fest hade vi några lekar och blev positivt överraskade över att gästerna tyckte det var riktigt kul. Dock var vi ju över 55 pers så då kan man ju inte riktigt göra samma sorts lekar som när man är 10-15 stycken liksom. Men scrolla ned för att läsa våra tips om roliga lekar för en fest eller middagsbjudning!

LEKAR OCH SAMMANHÅLLNING

Gör något så enkelt som en musiklek (eller vad man ska kalla det för hehe), gör en lista på Spotify där du blandar både gamla och nya låtar. Dela sedan in gästerna i lag och låt de gissa på vilken låt+artist det är. Flest poäng efter sista låten vinner såklart! Lite svårt att komma på just party lekar, men för sammanhållningen kan man ju bara göra enkla lekar så som "jag har aldrig..." eller pek-leken för att lära känna varandra bättre. Ska man tillexempel ha en middag där inte alla känner varandra och om man är runt 10-20 pers kan man ju ha placeringskort vid bordet så gästerna inte sätter sig bredvid de man känner bäst, då vill man ju automatiskt lära känna nya! :-)

HUR GÖR MAN EN FEST INSTAGRAM VÄNLIG? ;-)

Vi tycker det är så roligt att planera mat+dricka inför en fest eller middag. På vår fest hade vi en massa plockmat, bl.a. en stor chark bricka med olika charkuterier och frukt, fransk potatis sallad, caprese sallad, grillat och massa annan frukt vid sidan om. Eftersom vi var så många så var plockmat det ultimata, men plockmat är ju också perfekt om man är några färre, finns ju något att äta för alla liksom! Till efterrätt hade vi en chokladtårta täckt med en massa macarons, på sidan om hade vi också vanliga macarons. Allt blev så lyckat verkligen. Men för att göra en fest instagram vänligt med mat+dricka osv tycker vi att man ska satsa på något som de flesta tycker om, men var annorlunda! Inget fel på prinsesstårta, men vi ville ha något helt annat på vår fest. ;-) Vi serverade också olika snittar och ett glas rosa champagne när alla kom, och det är ju väldigt instagram vänligt! :-D

]]

Gillar

Kommentarer