W - THE PERFECT OUTFIT PICS

- Anpassa bakgrunden efter din outfit

Detta är så viktigt, att hitta rätt bakgrund till den typen av outfit man har valt att fota. Har du på dig en mer tuff och trendig outfit passar storstad, hus, gator osv toppen! Till en mer söt outfit passar natur baserade bakgrunder bäst tycker vi, det ska bli så kul nu när våren kommer att kunna fota i alléerna vid Karlavägen, på bryggan vid vårt hus med utsikt mot havet eller inuti en grön skog. Ett annat tips är också att klä sig i samma färger som bakgrunden, ska du fota vid ett rosa hus funkar en rosa skjorta/blus perfekt. Här ovanför har ni tre exempel!

- Blurrig bakgrund

Detta brukar vi ha på i princip 100% av våra outfit bilder, om inte bakgrunden är helt folktom. Vi är väldigt noga med att ingen ska gå förbi nära och hamna i bilden, det tar bort fokus från den man ska fota! Men ibland är detta inte möjligt haha, så då måste man blurra bakgrunden, detta gör ju självklart inte att hela bakgrunden blir helt suddig utan att man fokuserar på outfiten mer. Vi använder oss av ett speciellt objektiv när vi fotar våra outfits, har man inte ett sådant så finns det program på internet som gör att man kan blurra bakgrunden efteråt för hand. Blir ju såklart inte exakt samma effekt, men vi brukade använda oss av detta innan vi investerade i ett bra objektiv.

- Använd dig av olika vinklar

Outfit bilder blir så mycket roligare om du inte bara tar stående bilder i lite olika poser framför en vägg. Sätt dig ner eller spring uppför en trappa, hoppa upp på en mur, allt blir faktiskt mycket finare om det inte ser lite mer levande ut. :-) Outfit bilderna får genast mer liv, men tänk på att alla bilder ska ha en röd tråd = alla bilder ska ha ungefär samma bakgrund!

- Naturbilder

För att variera dina outfit bilder ännu mer är det superfint att blanda in en naturbild eller detaljbild. Fota blommor, en fin fasad eller kanske ett fint motiv. Det blir genast mer varierande och roligare att titta på!

- Ljus

Ljus är det viktigaste, vad det än är man ska fota. Det är inte alltid lätt att hitta det perfekta ljuset, det finns faktiskt en timme mitt på dagen då det är som svårast att fota - när solen lyser som starkast (om det inte är mulet då). Vi älskar att fota i solljus, det blir ju så mycket mer effekt över bilden men det viktigaste att tänka på då är att fota i motljus och inte stå precis i solen. Att fota i motljus ger en så fin effekt!

- Bry dig inte om någon stirrar

Detta har vi fått lära oss haha, för i början var det så jobbigt om någon ställde sig och stirrade när vi skulle fota. Bilder blir alltid så mycket bättre om man känner sig avslappnad, så strunta i om någon tittar! Om du inte bryr dig så kommer det att bli mycket enklare att få till de där alldeles speciella bilderna. Folk tittar alltid lite när vi fotar, speciellt på restaurang när man ska ställa sig och fota hela bordet eller när man ställer sig utan jacka mitt i vintern utomhus haha. Man vänjer sig och tillslut märker man det inte ens! Skulle du bry dig om du såg någon stå och fota?

]]

Gillar

Kommentarer