W - SWEET POTATO & BEETROOT SALAD

Vår middag ikväll! Tycker att det är så roligt att laga nya maträtter och testa nya grejer så det fick det bli. Och då måste ju självklart ni få bli tipsade om det också! ;-) Efter en dag på jobbet + ett träningspass på gymmet var vi sugna på sötpotatis, som vanligt... Det fick bli lite olika grejer som vi slängde ihop och gott blev det såklart. Detta åt vi och njöt av en härlig solig kväll nere på bryggan<3

INGREDIENSER:

Sötpotatis

Rödbetor

Spenat

Sparris

Romansallad

Avokado

Chili

Olivolja

Smör

Pistagenötter

Vitlök

GÖR SÅ HÄR:

1. Skala och skär sötpotatisen + rödbetorna i mindre bitar. Lägg i en ugnsform, häll över olivolja, salt + chili och släng in i ugnen i cirka 35 minuter på 205 grader.

2. Lägg spenaten i en stekpanna och stek tillsammans med lite olja och mer smör. Spenaten kommer att bli "sautéed", krydda med vitlök, salt och peppar!

3. Koka sparrisen tills den blivit lite mjuk, och stek sedan i smör och salt så att de får lite färg.

4. Mosa avokadon och blanda med vitlök och salt och toppa med chili.

5. Lägg upp romansallad på ett stort fat och häll över allt annat: sötpotatisen, rödbetorna, sparrisen, spenaten och till sist pistagenötterna. Mums!

Gillar

Kommentarer