W - SUNDRIED TOMATOES

Nu tänkte vi tipsa om en riktigt mumsig grej hihi, nämligen egna soltorkade tomater. Vi är inget jättestort fan av köpta soltorkade tomater, men de här blev så gott. Det krävs dock lite tid, perfekt att göra en ledig dag eller inför en middag i helgen. Vi åt dessa till våra cold cuts brickor, perfekt förrätt och allt är ju nästan godare när det är hemgjort!

DU BEHÖVER

1 kg små tomater

Vitlök

Olivolja

Salt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 125 grader.

2. Skölj och skär tomaterna i halvor.

3. Lägg tomaterna på ett bakplåtspapper på en plåt.

4. Salta!

5. Ställ in plåten i ugnen, där ska den stå i ca 4 timmar. Då och då ska du pressa tomaterna med en gaffel, så att saften rinner ur lättare.

6. När du ser att tomaterna är klara så tar du ut dem och låter dem svalna. Fram med en fin burk och lägg ner tomaterna där, tillsammans med halvor av vitlöken och lite salt om det behövs. Häll olivolja så det täcker alla tomater, och förvara i kylskåpet tills de är ska serveras!

]]

Gillar

Kommentarer