W - STUDY ABROAD

STUDY ABROAD

Som vi redan berättade för er igår så hade vi ett möte inbokat med organisationen "Study Abroad" idag. Ni vet ju redan att vi har planer på att flytta till LA nästa år för att studera! Ett inlägg om våra planer var efterfrågat av er så vi tänkte att efter vårt möte med Study Abroad idag så fixar vi ett inlägg. Så här kommer det som vi vet nu, mycket finns kvar att ta reda på, men vi tänkte att det är intressant för er att läsa allt från och med nu. Detta är ju ändå steg 1 på resan! :-)

BOENDE: På höstlovet åker vi till LA för att kolla runt i olika områden, för att hitta det vi gillar mest. Vi åker ju hela familjen så vi kommer inte bo på något campus, utan vi ska leta bostad i något område nära skolan där vi ska studera. :-) Antingen hyra ett hus eller en lägenhet, vi vill ju bo nära vattnet (vilket vi är så bortskämda med här hemma), men det är nästan löjliga priser i vissa områden... Vi ska i alla fall träffa några olika mäklare och se vad vi fastnar för helt enkelt. Eftersom vi ska stanna där minst ett år så måste vi ju trivas i området!

STUDIER/KURSER: Just nu så studerar vi ju ekonomi-juridik på gymnasiet, vi har märkt att ekonomi är inget för oss, men vi tycker juridiken+kriminologi är väldigt intressant och något vi skulle vilja plugga vidare på! Det finns dock så många olika områden inom just juridik och det som lockar oss mest är straffrätt och brottmål, att få arbeta med brottsoffer. Mänskliga rättigheter är också något vi brinner för och det skulle vara så kul att hitta en kurs som handlar om just det, så man senare i livet kanske kan arbete inom FN eller liknande. Tills vi har kommit fram till vad exakt vi vill plugga så ska vi ta olika kurser, kanske i en termin och sedan läsa vidare ett särskilt program. :-)

SKOLOR: Det svåraste helt klart, hur många skolor finns det inte egentligen? Särskilt i Kalifornien... Några som vi ska besöka är Santa Barbara College, kanske Santa Monica College (dock har vi hört mindre bra grejer om just Santa Monica college, men tänkte att vi kan bilda oss en egen uppfattning när vi kommer dit och hälsar på!), Glendale community college eller UCLA. :-) Det finns ju så mycket att välja mellan och vi vill ju hitta den skola som passar oss bäst!

Så det är väl såhär vi tänker just nu, fortfarande mycket kvar att tänka och planera inför, men killen som hjälpte oss på Study Abroad tyckte att vi var ute i god tid och vi gjorde också upp en deadline idag runt ungefär när vi ska ta tag i ansökningar osv. :-) Vi är så taggade på detta och vi hoppas att ni också är taggade på att följa vår resa! Någon av er som studerar eller ska studera utomlands? Dela gärna med er av era erfarenheter/tankar osv.<3

]]

Gillar

Kommentarer