W - STOLEN PEOPLE / STOLEN DREAMS

Photos by: Lisa Höök

STOP HUMAN TRAFFICKING

När Waing Waing var bara en liten bebis blev hon såld till ett barnlöst par borta i ett annat land. Allt var bra och de tog väl hand om henne, fram till den dagen frun i familjen blev gravid. Det som hade kunnat bli en saga med ett lyckligt slut blev istället en mardröm, för när de fick sitt nya barn gick Waing Waing från att vara deras enda skatt till att bli familjens slav. De fryste ut henne från familjen helt och h��llet, segregerade henne från deras biologiska barn och utsatte henne för både svält och misshandel.

Efter att ha fått utstå både fysisk och psykisk misshandel under en längre tid, från de som tidigare varit hennes trygghet, fick hon nog. Hon klarade det inte längre. Det var för smärtsamt. De kramar hon tidigare fått hade bytts ut till slag och sparkar och hon såg bara en utväg: att rymma iväg med sin enda vän, en kille från skolan. Men efter ett tag visade sig denna kille vara allt annat än hon trodde att han var. Han var droghandlare men också drogberoende själv och efter bara några månader tillsammans lämnade han Waing Waing på en smutsig toalett på en tågstation långt ifrån deras hem.

Där satt hon. Helt övergiven. Helt ensam. Hennes biologiska familj sålde henne för att kunna betala hyran och hennes nya familj ersatte henne med ett annat barn. Och nu hennes enda vän.

När hon satt där på tågstationen helt övergiven kom en kvinna fram till henne. Denna kvinna visade omsorg och sa att hon ville hjälpa henne, och på grund av hennes sårbarhet och desperata jakt på kärlek accepterade Waing Waing kvinnans erbjudande. Men efter en stund skulle hon få reda på att kvinnan inte var personen som skulle rädda hennes liv, utan tvärtom. Hon skulle släcka det. Men vid det laget var det redan försent, då fanns det ingen återvändo. Kvinnan visade sig jobba med en bordell och såg till att Waing Waing snabbt blev inskolad genom misshandel och våldtäkter. Strax därefter såldes hon till en bordell där hon tvingades till att bli männens sexslav.

I tre dagar jobbade hon i bordellen. Tre dagar fyllda av slag, förnedring, män efter män och våldtäkter efter våldtäkter. Hennes tårar, skrik och rop på hjälp blev totalt ignorerat och de lät henne knappt vila innan det var dags igen. Ingen hörde henne och ingen ville höra henne heller.

Men tillslut lyckades hon lura männen, få tag på en mobiltelefon och ringa polisen som kom och räddade henne. De visste inte vad de skulle göra med henne så de ringde runt till olika organisationer i staden och tillslut nådde de fram till Eden Ministry.

Edens team kom till tågstationen den kvällen och där hittade de henne. En liten men modig flicka, ståendes barfota med en vettskrämd blick. I handen höll hon en liten svart plastpåse som innehöll allt hon ägde. De tog henne till Edens hus där hon fick duscha och sätta på sig nya, rena kläder och det krävdes inte mycket tid med flickan för att förstå att hon hade djupa emotionella sår i själen som skulle ta lång tid att läka. (Källa: nouw.com/luven)

Detta är en av alla flickors berättelser som har blivit utsatt för human trafficking. Berättelsen är inte påhittade nånstans, utan Lovisa fick höra dessa berättelser under sin tid i Burma där hon jobbade hos organisationen Eden Ministry som arbetar emot human trafficking.

Vi har nu tagit fram denna tröja till förmån för kampen emot human trafficking. "Stolen people, stolen dreams" är 4 ord som beskriver väldigt exakt vad dessa flickor råkar ut för - någon stjäl deras kroppar, men även deras drömmar. Det här är nog något som många i Sverige blundar för, det känns för långt bort, men visste ni:

Var 30e sekund blir en flicka såld. Nånstans i världen blir en flicka våldtagen runt 30 gånger varje dag. Små flickor blir sålda som fruar till äldre män, för att vid 12 års ålder föda deras barn.

Dessa tre meningar gör ont att läsa, men det är precis så som verkligheten ser ut.

Vi har därför tagit fram och designat denna tröja, för att få vara med och göra det möjligt att fler flickor som fallit offer för human trafficking kan få chansen till ett bättre liv, att de kan få börja drömma igen.

Vi säljer därför tröjor med detta tryck för 200 kr st, där vinsten går till organisationen Eden Ministry, som arbetar emot human trafficking. Tröjan finns för både tjejer och killar! Så, om du också vill vara med och påverka, köp den här tröjan och var med i kampen emot human trafficking. Maila oss på wlaukkanens@gmail.com Tillsammans kan vi göra skillnad<3!

]]

Gillar

Kommentarer