W - SAMARBETEN

Detta är inget ämne som vi brukar prata så ofta om här på bloggen, men har sett att flera bloggare har tagit upp det, så nu tänkte vi att vi också ska det - nämligen om samarbeten. Vi har gjort samarbeten länge, kanske 3 månader efter att vi startat bloggen började vi få beställa hem gratis kläder eller andra produkter. I början tyckte man ju såklart att det var riktigt kul, för vem vill inte ha gratis prylar hem på posten?...

Men ju mer tiden har gått så har vi börjat tröttna på företag som tror att de kan utnyttja bloggare. Att ha en blogg är ett jobb precis som att t ex jobba i en butik, men ändå verkar företagen tro att vi kan betala våra utgifter med tröjor och smink? Vår syn på samarbeten är att vi oftast vill ha ekonomisk ersättning i utbyte mot att göra reklam om ett visst företag, om det inte är något som vi verkligen vill ha. Det kan göra oss riktigt irriterade när företag inte har någon förståelse för att vi bloggare faktiskt inte kan betala av våra utgifter med prylar och saker. Ett exempel vi kan ta är t ex igår när vi fick ett mail från ett företag som frågade om vi ville göra reklam för dem i utbyte mot en valfri produkt. Vi svarar då att ett samarbete kan vara aktuellt, men att vi även vill ha ekonomisk ersättning. Får som svar av företaget att de inte kan betala något, men att utöver produkten vi skulle fått välja från början så kan vi även få ett varsitt mobilskal. Företaget tror alltså att vi behöver fler mobilskal?

Nää, vi har blivit lite trötta på företag som tror att de kan utnyttja bloggare bara för att denna bransch är så pass ny. Det är inte alls ofta vi gör samarbeten på grund av detta, för vi vill att det vi lägger ut och förmedlar till er ska vara något som gynnar oss (och er) och är något som vi kan stå för. Det vi gör reklam för är saker som vi tycker om och vill därför förmedla det till er, för är det saker vi gillar så är det något vi kommer använda och därför har vi ju både vi+företaget tjänat på samarbetet! Vi vill kunna stå för vad vi tycker om produkten och därför vill vi inte göra reklam för något som vi egentligen inte står bakom. :-)

Gillar

Kommentarer