W - PHOTO ADVICES

VAD ANVÄNDER NI NÄR NI TAR ERA BILDER?

Till bloggen fotar vi alltid med vår kamera - Canon 7D med antingen ett 50mm objektiv från Canon eller ett 16-35 mm från Canon. Till våra Instagrams fotar vi även med våra iPhones 7. Vi älskar att fota och gör det typ varje dag så en bra kamera utrustning är verkligen en investering för oss. :-)

BÄSTA STÄLLET ATT FOTA PÅ?

Åh vad svårt! Nu har vi nästan tröttnat lite på stan, det är ju det enda stället vi hinner fota vid just nu så det blir lika samma - hus, hus och mer hus haha. Vi tycker det är så kul att fota utomlands vid färgglada hus (vi har ju typ inga sådana riktigt färgglada här hemma), bland palmer eller varför inte framför en cool bil. Annorlunda och variation gillar vi. :-)

SÄMSTA STÄLLET ATT FOTA PÅ?

En gräsmatta helt klart!! Spelar ingen roll vilken årstid, gräsm attor blir inte fina på bild haha. Det gröna tar upp alldeles för mycket, så enligt oss ska man satsa på en mer "clean" mark.

BÄSTA EFFEKTEN?

Motljus, åh det blir så fint! Det gäller att catcha det när man får tillfälle...

VISA EN GAMMAL BILD SOM NI ÄR RIKTIGT NÖJDA MED!

Denna har vår mamma tagit, men vi tycker att den är så cool. Älskar den!

VI ÄLSKAR ATT FOTA...

Mat (om den är fint upplagd haha)! Och när man är utomlands är allt roligt att fota... Outfits är roligt också! (Våra katter är nog det som vi fotar mest, så det älskar vi också<3)

VI GILLAR MINDRE ATT FOTA...

I gult ljus, det förstör hela bilden. Maten ser plötsligt inte lika aptitretande ut och Vilgot (vår katt) blir lite för gul i pälsen. ;-)

EN FUNKTION SOM NI SAKNAR PÅ ER KAMERA?

Inget vi kan komma på faktiskt! Vi är nöjda med den vi har, kanske skulle vara smart med en wifi funktion så att man kan föra över bilderna direkt.

ERA BÄSTA TIPS FÖR DE BÄSTA RESULTATEN?

Hitta ett bra fotoljus, ljuset är det viktigaste när man ska fota. Det är inte så enkelt att hitta under den här årstiden, men då är en bra blixt lösningen på problemet. Det blir faktiskt en coo l effekt att fota med blixt ibland också även fast man mest gillar ljusa bilder. Tänk på hur du fotar och hur mycket du får med. Om du ska fota en annan person så hugg inte av under bröstet och få med hela himlen istället för mer av personen - no no! Det viktigaste när man ska fota är enligt oss inte alltid kameran - utan ett bra objektiv och ett bra redigeringsprogram. Man kan fixa till så mycket i efterhand om man var stressad under själva fotograferingen, eller bara vill ändra på något.

]]

Gillar

Kommentarer