W - PHONE SNAPS / KANGAROO ISLAND

Gårdagen får ni se genom mobil snaps, ni brukar ju tycka variation är kul så här får ni några moments från vår fredag! Vi lämnade Adelaide för att åka vidare. Tanken var att ta oss till Kangaroo Island, men på vägen gjorde vi ett stopp i Nomandville för middag. Blev tipsade om ett organiskt café/restaurang som hette Little Sister!

Vi beställde in en pesto pasta och en vegansk pizza. Pastan var hemgjord och pizzan likaså. Har börjat äta nästan bara vegetariskt under denna resa, måste säga att ju mindre kött och kyckling man äter, desto mer sällan är man sugen på sån mat. Dock vill vi inte sätta nån ”etikett” på oss själva, men just nu fungerar vegetarisk mat väldigt bra! Allt var väldigt gott och fräscht, helt organiskt och de gjorde all mat från grunden. Bra råvaror är det viktigaste för oss när det gäller mat! :-) Viggo tog en pizza med skinka och ananas och hans betyg var ”detta var den godaste pizza jag har ätit”.

Sedan var det dags att sätta sig i husbilen igen. Vår historia kring denna är lite rolig. Vi hade bestämt hemma i Sverige när vi bokade denna resa att vi skulle åka husbil några dagar i Australien, men även på Nya Zeeland för att kunna se så mycket som möjligt. Notera att vi är familjen som typ aldrig har sett en husbil eller varit på en camping… I alla fall så hämtade vi upp den igår, ser en husbil stå framkörd utanför husbils firman. Den ser så liten ut, men pappa säger att vi ska ha en annan, vi har ju beställt den största de har. Det visar sig att denna var den största i Australien. Vi går in, kollar på de små utrymmena och inser att det enda som får plats är våra 11 stycken resväskor. Badrummet är även så litet och man får duscha högst 3 minuter, det tar även 40 min att värma upp vattnet och kvinnan som hjälpte oss sa ”wait 30-40 minutes between showers”. Vi visste inte om vi skulle skratta eller gråta haha. Men hur som, vi bokar in oss på hotell istället och väskorna får sova i husbilen (dock ville Viggo också sova där så han och pappa fick sova på hotellparkeringen). Slutet gott, allting gott! (Vi avbokade husbilen på Nya Zeeland).
Efter middag och 45 minuters bildfärd var vi framme vid färjan som skulle ta oss till Kangaroo Island!
Väl framme hade vi ungefär 1 timmes bilfärd till hotellet. Solen var påväg ner och vi fick beskåda det vackra landskapet som färgades i orange. Ser inte träden lite ut som broccoli haha? Kangaroo Island var ett måste för oss att besöka när vi tagit oss ända till Australien, vi gillar ju att uppleva och utforska nya platser! Denna ö är Australiens tredje största, den är känd för sitt djurliv, natur och överallt springer kängrus vilt. Idag har vi haft en helt fantastisk, underbar, härlig dag, i minsta bemärkelse. Vi har fått så mycket fina bilder att visa er, men nu blir det middag och sedan hem till hotellet för att uppdatera er<3 Och förresten, vi har vloggat idag!!

Gillar

Kommentarer