W - OUR FAVORITE PLACES TO VISIT IN EUROPE

SAINT TROPEZ

Vi besökte Saint Tropez för första gången i somras och det var verkligen ett ställe som vi tyckte kändes så petite och mysigt. Vi bodde på ett lite mindre boutique hotell med underbar frukost varje morgon! Vi var inte här längre än tre dagar så vi hann inte utforska stränderna, men det vill vi självklart tillbaka och se. Om du åker till Saint Tropez får du inte missa:

Besöka en vingård. Vi var på Chateau Minuty, en så mysig och fin vingård! De hade en liten chateau (som ni ser på bilden ovan) och sedan fick man även provsmaka en massa olika viner.

Besöka Chanel. Om man är lika intresserad av mode som vi är så är Chanel butiken i Saint Tropez ett måste att besöka, även om man inte ska köpa något. Butiken ligger i ett stort hus med en trädgård runt om. När vi var där ville vi kolla skor och frågade då efter skoavdelningen. Vi fick då gå ut på baksidan, genom trädgården och tillsist kom vi fram till en pool. Bakom Chanel poolen fanns ett poolhus fullt med skor. Ett måste att besöka!!

PALMA DE MALLORCA

Detta är ett ställe som är väldigt populärt bland svenskar och vanligtvis så brukar vi ju inte välja att resa till sådana ställen, men Palma är verkligen jättemysigt. Det är fint vatten, små mysiga stränder och en bra utgångspunkt om man vill göra andra utflykter. Även så många bra restauranger! Missa inte detta om du åker till Palma:

Il Paradiso. Vår favoritrestaurang i Palma, maten är fantastisk och likaså läget. Boka en middag här perfekt till solnedgången och njut av en riktigt god pasta samtidigt som vågorna slår mot klipporna nedanför restaurangen.

Hyr en yacht. Under en av dagarna i Palma när vi var där för två år sedan så hyrde vi en båt med egen chaufför som körde runt oss under en hel dag. Det var en så fin upplevelse! Vattnet är helt fantastiskt och vår chaufför visade oss så många underbara ställen. Man får verkligen se Palma ur ett annat perspektiv. Det kostar en del, men om man har möjlighet till detta så ska man verkligen göra det - verkligen ett upplevelse man minns.

Es Trenc. En strand ungefär en timme från Palma och denna är känd för att vara en väldigt vacker strand. Vattnet är nästan som i Karibien och här trängs inte folk på samma sätt som på ständerna i Palma.

PARIS

Paris är verkligen en stad vi tycker om och vi vill så gärna åka tillbaka dit inom en snar framtid. Kanske en weekend i vår? Paris känns verkligen som ett ställe med en historia att berätta och en mysigare plats får man leta efter. Mer kanske vi inte behöver säga?

Köpa macarons från Pierre Hermés. Vår absoluta favorit sötsak är macarons och det är faktiskt skillnad på vilka det är man köper. Våra favoriter kommer ifrån Pierre Hermés, och de måste du äta om du är i Paris! Det är även de som Chuck åker till Paris och köper till Blair i gossip girl. ;-)

Gå, gå och gå lite till. Vårt favoritsätt att ta oss fram när vi reser är faktiskt att gå - det är då man ser mest! Gå runt och se så mycket du bara kan, och när du är trött är det vara att slå sig ner för en fika på en mysig uteservering.

CAPRI

Capri besökte vi i somras under vår resa i Italien och det är bland de vackraste ställena vi har besökt. Capri är verkligen något speciellt och vi blev helt förälskade i detta ställe. Vi bestämde till och med att vi i framtiden vill gifta oss här. ;-) På Capri måste man åka taxi, så gulliga taxi bilar har de där! (Och de kör helt galet). Något man inte får missa är att köpa ett par handgjorda sandaler i någon av alla små butiker. Missa heller inte:

Citron restaurangen Da Paúlino. En av de mysigaste restaurangerna vi har besökt och maten var helt gudomlig. Restaurangen gick i tema citron och det hängde citronträd i taket och hela menyn var signerad med rätter med citron i. Ta linguine med citron, ni kommer inte bli besvikna!

Villa san Micaele. En fantastisk plats uppe på Anacapri. En trädgård som är helt fridfull, det känns nästan som att man är någonstans i en önskevärld. Villa san Micaele ligger högt högt uppe och utsikten därifrån är helt magisk. Det var här vi hittade ett litet kapell som vi gärna vill ha som location den dag vi gifter oss...

La Fontelina. En dag gjorde vi en helt fantastisk båtutflykt runt hela Capri - det är nog den bästa båtresan någonsin. Capri är så vackert, nästan vackrast sett från havet och det finns så många små grottor med turkost vatten som man inte får missa. Man kan då också passa på att stanna på La Fontelina, en beachclub ute på en egen klippa. Här måste man boka innan så se till att göra det!

ROME

Ett av våra favoritställen i världen är Rom. En så vacker stad med så mycket historia. Vi brukar säga att gå runt i Rom nästan är som att gå runt i ett stort museum. Arkitekturen är helt magisk! Hit kommer man ju också med plan på bara 2,5 timme. Ta på dig bekväma skor och var redo att gå mycket! Förutom alla kända saker såsom Colosseum och Fontana di Trevi så får du inte missa:

Ristorante al 34. Vi pasta älskare kan med handen på hjärtat säga att denna restaurang serverade oss den godaste pasta vi har ätit i hela våra liv (och vi har ätit mycket pasta, på många olika ställen i världen!) Restaurangen är egentligen inget speciellt men maten är gudomlig. Jättemysig uteservering i en liten gränd där det går förbi gatuspelare och spelar italiensk musik på gitarr och sjunger. Att komma ihåg i Rom när det gäller restauranger är att alltid kolla upp detta i förväg - för i Rom kan du få serverat det godaste du kommer att smaka eller tvärtom - inget gott överhuvudtaget. Undan restauranger intill turistattraktionerna!

Trastevere. Gå till detta supermysiga område för en lunch eller fika! Det är en ganska så bra bit så ta på dig bra skor. Detta område kantas av färgglada hus och gränder och bra restauranger. Så mysigt att bara gå omkring här en liten stund!

För övrigt så tycker vi att shoppingen i Rom är riktigt bra. Här finns alla de kända märkena och affärer till mindre italienska butiker.

Gillar

Kommentarer