W - NO ONE IS YOU AND THAT IS YOUR POWER

Har du någonsin känt att du inte passar in? Det har nog de flesta gjort någon gång, kanske under ett speciellt tillfälle eller under hela livet. Något som de flesta säkert har fått höra någon gång är att "du kommer hitta din plats en dag". Den platsen där du kommer att passa in med alla andra, den platsen där du hittar dem som är som du. Men vad betyder det egentligen att passa in? Vad betyder det att hitta sin plats? Och måste man göra det?

Genom hela vår högstadietid kände vi sällan att vi passade in i skolan i vår lilla hemstad. Vi längtade ofta efter gymnasiet där större saker väntade, och framförallt att få befinna sig på ett större ställe. Vi tänkte att gymnasietiden skulle bli vår plats att passa in.

Nu efter 2 år på gymnasiet så har vi insett att dessa 2 år och allt vad de har inneburit har fått oss att komma till den punkt där vi känner att vi&n bsp;inte behöver passa in. Vi har alltid stått fast vid att vara oss själva, och vi har aldrig velat ändra på principer och värderingar för att det skulle passa bättre för någon annan. Men nu har vi verkligen insett vilken styrka man kan ha genom att vara sig själv, och stå upp för sig själv. Vi har insett att för att komma långt - inte bara i ambitioner i livet, utan också i sin personliga utveckling så måste man hitta det unika i sig själv och våga visa det. Vi tror att man genom detta får större respekt för sig själv, och därmed större respekt från och för andra människor.

Vi tror att det är då som man har hittat sin plats. Att hitta sin plats behöver inte alltid betyda ett konkret ställe eller umgänge, utan en tidpunkt i livet då man har hittat sig själv.

]]

Gillar

Kommentarer