W - MIDSUMMER GUIDE PT.2 FOOD

Nu tänkte vi köra igång den andra delen av vår "midsommar guide", nämligen om maten! Det är nog ingen hemlis att vi älskar mat haha, (glöm inte att följa vår food insta @foodbylaukkanens) och vad är en festlig högtid utan god mat? Vi är inte så mycket för den traditionella midsommar maten, då vi inte äter fisk/skaldjur, utan gillar att göra vår egna touch på det hela. :-) Så här kommer det som vi tycker är perfekt att mumsa i sig på midsommar!

1. MINI BURGERS

Förra året på midsommar hade vi bl.a. mini burgers på buffén. Detta tycker vi är så gott, en hamburgare i vanlig size blir oftast för mycket om man ska äta annat också så då är mini burgers perfekt. Detta har vi också bjudit på när vi har haft brunch! :-) Hur enkelt som helst att laga, gör egna små hamburgare av köttfärs/kycklingfärs, ha goda toppings och köp små hamburgerbröd. Dessa kan vara lite svåra att hitta, då de inte finns på varje ICA, men vi hittade iaf på ICA Esplanad på Östermalm!

2. BEARNAISE SÅS

Bästa av allt hahah. Vi älskar ju bea, passar väldigt bra på midsommar också då vi alltid grillar. :-) Vår morbror brukar göra sin hemgjorda och den är från heaven, för gott! Det är en riktig konst (haha) att göra egen bea, annars kan man ju köpa färdigt också. Men vill ni testa på att göra er egen kan ni testa DETTA recept!

3. SPARRIS & PARMESAN RISOTTO

Vår mammas specialitet, nämligen risotto! Detta tycker vi passar riktigt bra på midsommar, fräscht och gott. :-P Gott att bara äta som det är, eller tillsammans med grillat kött/kyckling!

4. EN FRÄSCH SALLAD

Vi tycker att en måltid utan sallad inte funkar, så självklart måste det finnas med på midsommar! Vi tycker det är gott att bara blanda ruccola sallad och spenat, tomater, grillad paprika och mozzarella ost. Eller att bara göra en sallad på ruccola, majs, pinjenötter och parmesan. Eller en med sparris och parmesan. Finns så mycket olika sallader att göra!

5. OLIKA SPETT / KÖTT, KYCKLING, GRÖNSAKER

Något så enkelt och gott är att göra olika spett, några med kyckling, några med kött och några med grönsaker som lök, paprika, zucchini, squash osv. Ett tips är att ha "champagne vinäger" i marinader eller sallader. Det blir så gott då! :-P

6. JORDGUBBSTÅRTAN

Vad är en midsommar utan en jordgubbstårta? Ett tips är att göra med maräng eller mördeg och få in citron på något sätt, det blir så gott då!

]]

Gillar

Kommentarer