W - MÄNNISKORNA DU INTE SKA HA I DITT LIV

Pictures fr. Pinterest!

Startar denna onsdag med en lista som vi hittade på Kissies blogg, nämligen vilka personer vi tycker att man ska akta sig för. Såklart är detta baserat på våra egna erfarenheter, ni kanske även har en persontyp man helst ska skippa att ha i sitt liv?<3

DEN SJÄLVUPPTAGNA

Hur tråkigt är det inte att umgås med en person som endast pratar om sitt liv, alltid ska föra in sig själv på något sätt i alla sammanhang och som heller inte behöver lyssna på andra för hen vet redan bäst om allt. När man väl försöker börja prata eller berätta om något som hänt en själv så vill denna person oftast inte lyssna eller leder snarast in spåret på sig själv igen. En sån här person är svår att få något i utbyte av och tar mer energi än vad den ger.

"SOLOCHVÅRAREN"

Har du en person i ditt liv som alltid glömmer kortet hemma när ni ätit middag ute? Eller säger "gå in och köp en dricka åt mig" för att hen är törstig men inte har pengar på kortet? Eller säger "kan du bjuda idag, jag har inga pengar" och nästa dag går hen och shoppar en ny höstgarderob? Den här personen får utnyttja varenda liten millimeter av dig som den kan eftersom personen på något vis är otroligt charmig och alltid har en "bra" anledning till varför just du ska betala denna gång (igen!), dessa personer får oftast sin vilja igenom för att du tycker om hen. De personer som pratar mycket om pengar men oftast låter andra betala ska du akta dig för.

DEN NEGATIVA

Alla har vi väl haft en person i vårt liv som hittar något negativt i precis allt? Den personen som ständigt väljer att se på den "tråkiga" sidan av livet istället för den roliga? Även den personen som försöker "dra ner" andras glädje och gärna tar varje tillfälle den kan till att uttrycka sina negativa åsikter om allt? Akta dig för dessa personer då de ganska snabbt kommer suga åt sig all energi som du har, denna person har oftast även väldigt svårt att glädjas för dig - eftersom den just hittar det negativa i nästan allt.

DEN ÄGANDE UTAN "ÄGANDERÄTT"

Killen som blir svartsjuk utan anledning att vara svartsjuk. Vi kan ta ett exempel som hänt en av oss en gång. Vi var ute med ett par killar som vi endast såg som kompisar och trodde att de tyckte likadant om den saken. I slutet av kvällen blir dock den ena killen förbannad (ja, han satte sig till och med i en taxi och var påväg att åka hem) för att en av oss gick iväg och snackade med en annan kille. Akta dig för denna persontyp som utövar äganderätt över någon som inte ens har uttryckt sitt samtycke för detta. Efter detta har vi undvikit denna kille.

SKVALLERBYTTAN

Den som är helt tvärtemot "den självupptagna", alltså personen som endast pratar om andra och alltid har något smaskigt skvaller (men det är ju inte säkert att det stämmer) och denna person tycks även alltid ha ett svar på allt som handlar om andra personer och hur de väljer att leva sitt liv. Akta dig för denna person då du aldrig kan lita på att det du säger endast stannar hos den, eftersom du inte har en aning om, om du är det smaskiga skvallret som denna person snackar om nästa gång.

DEN SOM "VÄNDER PÅ EN FEMÖRING"

Känner nån till personen som ena sekunden kan var hur gullig och fin som helst, för att i nästa vända totalt och bli känslokall, elak eller hånande? Akta dig för denna person då du aldrig riktigt kan lita på hur denna person kommer att reagera på det du säger eller känner. Dessa personer klarar heller oftast inte av att bli ifrågasatta och bara det är en dålig vibe.

Gillar

Kommentarer

Ellie,
Great post!<3 www.blogellive.com
www.blogellive.com
Lovisa
,
Så himla bra inlägg, gillar verkligen när ni skriver sånt här! "Den avundsjuka typen" tycker jag även hör in 😊 kram till ef
Nathalie Björklund
,
Fler sånna här inlägg, ni är bäst
alice
,
Usch för att ha såna typer i sitt liv! Men hur ska man bli av med dem? Hur säger man till någon att personen inte passar i mitt liv? Oftast när jag inte vill ha kvar någon som vän låter jag relationen rinna ut i sanden, att alltid komma på ursäkter när hen frågor om man ska umgås. Men nu har en gammal klasskompis börjat höra av sig och vill umgås och slutar inte fråga trots att jag skriver att jag inte kan gång på gång. Hon var ganska elak under högstadiet mot mig men vi umgicks lite ändå trots att jag ofta blev ledsen. Ska man vara rak på sak och säga att man personen ÄR elak, att hon och jag inte borde vara kompisar eller bara låta det rinna ut i sanden? Vad tycker ni?
madebyw
,
Tycker din fråga är jättebra och intressant så tänkte att vi svarar i ett inlägg imorgon så vi kan skriva ett lite längre svar. 😊 Hoppas det är ok för dig, kramis
madebyw
,
<33
madebyw
,
Åh vad kul att det uppskattas, det håller vi med om! Kram
madebyw
,
<3
madebyw
,
<3 kram!
Karin,
Usch, jag har varit med om alla 😟
forevermore.blogg.se