W - LEVER LIVET I PROVENCE

Hej alla! Hur mår ni? Kul att det är några som fortfarande tittar in fast vi uppdaterar väldigt sällan, tycker som sagt dock att det fortfarande är väldigt mysigt med bloggen. :-) Livet då: nu har vi varit hemma Sverige i över ett halvår, 2020 blev ju verkligen inte som vi hade tänkt oss. Idag började i alla fall skolan som mest är online till en början. Är inte alls bekväm med att sitta bakom en skärm såhär haha men antar att det är något nytt för oss alla. Den 22a oktober bär det iaf av till vårt älskade London och en ny mysig lägis! Ser fram emot att visa er allt.<3 Men först - här kommer en recap från vår magiska vecka i vackra Provence. Vi checkade in på ett fantastiskt hotell med endast 28 rum, det låg i en villa och var så mysigt. 'Villa Saint Ange' heter det och ligger i Aix en Provence.

En is-te vid poolen innan rummen var färdiga!

Sedan incheckning i vårt fantastiska rum. Här sov vi gott kan vi lova! Älskar den franska stilen, sådär mysigt så det nästan känns som att man är hemma hos någon.

Gjorde oss i ordning för första kvällen!

Tänker oss att vi ska ha en sådan svängd trappa i vårt framtida hem? ;-) Klänning från Zara!

Denna går under namnet 'godisklänningen' (visst ser man ut lite som en tjusig karamell i den?) och är från Gina Tricot.

Vi och mamma bestämde oss för att äta middag i hotellets trädgård medan pappa och Viggo gick ut och gjorde stan. (btw, Provence vet hur rosé vin ska smaka!).

Kocken kombinerade ihop en vegansk meny till oss och såhär fina tortellinis fick vi till middag! (de var så goda också).

En alldeles fantastisk kväll.<3

Efter de flamberade persikorna till efterrätt var vi redo att hoppa i morgonrocken och sova!

Nästa morgon blev det take away frukost i bilen från 'Ojus' i stan. Acai bowls, bananbröd och färskpressad juice.<3

Vi skulle nämligen ut på roadtrip! Hur trevligt? Vi och familjen gillar ju att se så mycket som möjligt när vi är ute och reser och denna dag skulle vi till 'Gordes Verdon'.

Lunch stopp i Moustiers Sainte Marie. En väldigt liten, men gullig bergsby! Då alla restauranger var helt fullsatta så tog vi med oss en varsin 'pizza no fromage' ;-) som vi åt på muren.

Detta var det vi hade letat efter hela dagen. Vi hade sett detta på Pinterest och bestämt oss för att åka hit, men det var mycket svårare än vi först trott. Så när vi väl kom hit så hade alla paddle boat stationer stängt för dagen så det blev ingen tur i denna canyon för oss. :/ Men det är bara en anledning till att vi måste tillbaka en annan gång!

På kvällen blev det asiatiskt på Koi i Aix som faktiskt var en riktig höjdare! Vi alla var nog ganska trötta på pasta, fries och bröd haha så sushi passade alldeles utmärkt. :-)

En ny morgon.<3

Dagstrip till St Remy! Så mysig och fin by. Här blev det lite strosande på marknaden, lite lokala butiker och lunch. Det var så varmt denna dagen så efter lunchen hade vi egentligen velat åka till en strand och svalka oss. Men eftersom Provence ligger inne i landet så finns inga stränder i närheten och skulle vi säga ett minus med Provence så är det väl just det!

På vägen 'hem' passerade vi 'Chateau Paradis' där vi stannade till för wine tasting! Så trevligt.<3

Att besöka en vingård är ett måste when in Provence! Så fina omgivningar och väldigt gott vin.

En dag valde vi att spendera vid poolområdet på hotellet! Då det var så otroligt varmt så mesta tiden spenderades i poolen.<3

Sedan tortellinis till lunch! mmm...

Sista kvällen!

Hade sett fram emot att använda denna prinsess dröm från Zara! Älskar, älskar, älskar den

Randigt känns väl väldigt franskt? ;-) Denna lilla dröm är från Sabo Skirt!

Sista middagen blev på vårt mysiga hotell!<3 Så tacksam för dessa fantastiska dagar i Provence.<3

Gillar

Kommentarer