W - LET'S TALK ABOUT SKIN

IRINA, SECRET OF BEAUTY

Dags att prata lite hudvård! Vi har alltid varit väldigt intresserade av detta ämne och haft bra produkter, gått på behandlingar etc. Men under det senaste året har vi verkligen märkt att det inte bara är bra produkter som spelar roll, utan det är så många fler aspekter som spelar in.

När vi kom hem från Antigua i januari upplevde vi att vår hy började bli sämre än vad den har varit innan. Hela den här våren har varit väldigt stressig med saker i skolan och utanför, och det har verkligen märks på vår hy. När det gäller huden är det viktigt vad man har för produkter som funkar för en själv, vad man äter etc, men när vår hy börjar krångla så är det framförallt stress och för lite sömn. Vi har aldrig haft problemhy, men under den perioden upplevde vi att vår hy var dålig i jämfört med vad den brukar vara, tills vi gjorde en behandling i början av maj. Den gjorde att man flagnade bort all gammal hud och efter detta har huden känts precis som den ska. Det här brukar vi tänka på när det gäller hyn:

1. Använd rätt produkter. Det är verkligen inte allt, men det är så viktigt att hitta produkter som passar en själv. När du har hittat rätt produkter för dig, byt inte! Håll inte på och mixa.

2. Tvätta bort sminket. Sov aldrig med smink! Vi har gjort detta en gång i vårt liv haha, men det känns verkligen inte fräscht. Prioritera rengöring av hyn precis som att borsta tänderna, för det är lika viktigt. Och när det gäller smink är det även bra för hyn att inte ha det för ofta, just nu använder vi smink kanske 1-2 gånger i veckan och restan kör vi utan. Låt hyn andas. :-)

3. Träna inte med smink. Svett är inte bra för hyn, men det är ännu sämre med smink ovanpå också. Tvätta bort sminket innan du tränar och tvätta ansiktet direkt efter med rengöring så att orenheter försvinner.

4. Under stress: se till att ta hand extra mycket om din hy. Rengör, gör ansiktsmasker, peela, tänk på vad du äter och försök sova så mycket du kan.

5. Frisk luft. Visste ni att ljuset från datorn, mobilen etc påverkar hyn? Därför är det viktigt med frisk luft om man ska sitta framför datorn länge. Ta en kort promenad innan du återvänder till datorn!

Gillar

Kommentarer

Daniella
,
Vilket jättebra inlägg!