W - KÖRKORTET

Något som vi fick förslag om när vi frågade er efter tips på inlägg var "tips inför körkortet". Vi har ju inte körkort - än. Fyller ju 18 i slutet av augusti och vårt mål är att ta det i september eller oktober. Nu tänkte vi lista de saker som vi tänker på inför körkortet!

Om man har möjlighet till att köra privat med sina föräldrar - GÖR DET. Båda våra föräldrar kör med oss och det underlättar verkligen så mycket, vi kan köra när vi vill och man sparar ju väldigt mycket pengar på detta då man inte behöver ta så många lektioner på körskolan! Vi tycker det är bra att köra med mamma och pappa då man har möjlighet att köra när man vill och att (i alla fall vi) känner oss väldigt trygga med dem när vi kör. De berättar innan hur och vart vi ska köra, osv. Så att köra går bra för oss, vi har hunnit med att köra motorväg, trafikljus, rondeller, inne i centrum med mycket bila r runt omkring osv. Och detta är nog mycket tack vare att våra föräldrar vågar låta oss köra och ju mer man kör desto bättre blir man ju såklart. Det är verkligen något vi har märkt, att man utvecklas fort och man känner sig mer säker redan efter 2 gånger på en särskild väg. :-)

Något som vi har märkt när vi är ute och kör är hur andra förare (som redan har körkort) gärna vill köra om när de ser att det står övningskör på bilen. Hände igår att en man blev lite sårad (haha) när Vendela körde om honom på motorvägen, varpå han väljer att köra om henne på insidan samtidigt som hon ska byta till samma fil, hade hon inte sett honom hade det kunnat gå riktigt fel. Då förstår man att det händer olyckor i trafiken när människor som redan har körkort väljer att göra så och detta gör en ju såklart mer uppmärksam och medveten.

Det som gäller med att plugga teori är vi inte så oroliga för, vi har redan gjort några prov på en app "ikörkort" heter den, har köpt premium appen. Vi har också börjat läsa boken och ska plugga riktigt mycket nu när vi är i Brasilien. Vi är vana vid att plugga och är väldigt bra på det, när vi väl sätter oss in i något så lär vi oss snabbt. Tycker också att detta med körkortsteori är intressant!

Så det är väl lite hur vi tänker på vägen mot vårt körkort, längtar så himla mycket nu! Är det någon av er som också ska ta körkort snart?<3

]]

Gillar

Kommentarer