W - ITALY FOR A DAY

Igår hade vi bestämt oss för att ta en dagstripp till San Remo i Italien, det ligger ju trots allt bara 40 minuter med bil från Monaco! Så efter några timmar av sol och svettig (läs: svettig) värme så fixade vi till oss lite och satte oss i bilen förr att köra över till Italien. Vi åkte direkt, men vi var såklart tvungna att stanna till och ta en bild på den fantastiska utsikten som fanns längs vägen. Hur vackert? Detta är alltså Monaco från "ovan". Så här såg det ut längs hela vägen, man åkte bara högre och högre upp...

... tills vi anlände till San Remo, för då gick det nedåt igen. Vägen ner var kringlig och krokig, men tillslut kom vi ner till hamnen.

Bilen parkerade vi en bit upp och begav oss på jakt efter en lunchrestaurang. På vägen var vi såklart tvungna att fota lite bilder vid ett av alla färgglada hus - varför kan det inte finnas mer av detta i Sverige?

Vi passerade även stranden som tack vare lågsäsong var ganska tom. De randiga parasollen gjorde sig så fina på bild, lite sådär typiskt italienskt<3

Vi tog första bästa restaurang och gick in och beställde pasta och caprese vilket kändes givet när man befinner sig i Italien. Nu i efterhand kanske vi istället hade velat hitta en liten mysig restaurang i någon gränd istället, men är man hungrig så är man hungrig och då kan man inte leta. Pastan var i alla fall jättegod och vi blev mätta och belåtna!

En favoritdetalj - Vanessas gula lilla Balenciaga. Den gjorde sig fin bland alla färgglada hus och rosa blommor<3

Efter lunchen tog vi oss till "the center" av San Remo och det var så mysigt verkligen. Älskar alla dessa gamla hus i färger och med fönsterluckor och små balkonger. Här kände vi att vi ville stanna länge...<3

Vanessas underbara silvriga kjol ifrån Shein, den har fått bli uppsydd cirka en halvmeter, men nu är den verkligen så fin<3 Älskar verkligen Frankrike (och Italien) då man kan klä sig fint och "fashionabelt" utan att det blir konstigt. Tycker även att det är så kul att man kan bli så inspirerad av andra också!

Det blev bikinishopping - såklart. Det är nog ingen hemlighet att vi älskar att shoppa bikinis, vår samling slutar aldrig att fyllas på. Vad det blev för några för nå se i ett senare inlägg då vi ska inviga dessa på en båttripp till Cannes imorgon<3

Det var varmt så självklart ville vi ha glass och vad är egentligen godare än italiensk glass?

Vi tog en varsin kula límon (såklart), mango och stracciatella. Letade upp en perfekt blå vägg för att fota emot, men han som serverade oss ville inte ge oss glass i strut för det fick man inte köpa om man inte skulle ta "take away". Aja, det blev bra tillslut i alla fall!

Återigen, hur fin arkitektur? Så färgglatt och petite på något sätt, en sådan här stad kan nog aldrig bli grå och dyster.

Vendela hade på sig en jumpsuit från Romwe, hårband från Hermés, väska LV och de allra sötaste sandalerna med pärlor från Tory Burch.

Den avslutande bilden för detta inlägg och för vår dag i San Remo blir denna rent spontana med mammis<3 Så härligt och roligt verkligen att göra en resa på bara 40 minuter och då vara i ett annat land. I bilen påväg tillbaka till Monaco konstaterade vi att vi hade varit i tre länder under en dag: Monaco, Frankrike och Italien. Hur coolt egentligen? Åh älskar att resa<3 Det finns verkligen ingenting annat man kan köpa för pengar som man får så mycket tillbaka av!

Vi ursäktar för lite dålig uppdatering från vår sida, men Internet är så dåligt och segt här, det enda vi kan kolla relativt snabbt är Instagram och Snapchat. Vi har så mycket fina bilder att visa er, så stay tuned! Just ju vill vi bara njuta av de dagar vi har kvar<3 En snabb update om dagen: poolhäng på Nikki Beach, bilfärd till Eze, en fantastisk lunch (innehållande den mest fantastiska tryffelpizzan), lite shopping och mysmiddag. Natti!

Gillar

Kommentarer