W - IDAG ÄR DEN FÖRSTA DAGEN PÅ RESTEN AV DITT LIV

Ni vet de där vardagarna när man vaknar av att klockan ringer och man bara vill ligga kvar i sängen och titta på film hela dagen? För oss händer det väldigt sällan att vi känner så, men när vi ibland får den känslan så skyndar vi oss upp ur sängen så fort vi kan för att skaka av oss känslan av att bara ligga kvar där hela dagen.

"Life begins at the end of your comfort zone" är ett citat som passar så bra in på den här känslan. Inte bara känslan av att vilja ligga kvar i sängen, utan känslan av att göra det som känns så bra i just den stunden, just för att det är bekvämt för ögonblicket. På något sätt så känns det som att livet börjar när du tar de besluten som gör att du kommer framåt. Att göra det man mår bra av är ju det som livet handlar om, men hur ska man veta vad som får en att må bra om man hela tiden gör det som är bekvämt? Vi tror att livet handlar om att ta de val som kanske skrämmer en och känns jobbiga att genomföra i början, men att det bakomliggande är något man verkligen vill ha.

Vi kanske är djupa i den här diskussionen, men vi känner så ofta att man bara har ett liv och att man ska ta vara på det. Alla har inte samma möjligheter och därför är det så viktigt att uppskatta det man har och inte ta något för givet. Ingen kan ju välja vart man föds och vad man har då, men man kan välja hur man vill leva sitt liv sen. Vi brukar säga att Sverige är möjligheternas land, samhället är utformat på så vis att utifrån det som går att påverka så har alla samma chans, här har alla rätt att gå i skolan och samhället gör mycket för de som behöver extra hjälp. Man brukar ju säga att man aldrig ska jämföra sitt liv med någon annans, men ibland tror vi att man behöver det för att uppskatta det man själv har. Något så "enkelt" som att få en utbildning, är något som är ouppnåeligt för människor på andra delar av jorden och genom det perspektivet känns det aldrig värt att ligga kvar i sängen på morgonen eller att inte ta den där möjligheten "för det kan ju bli jobbigt i början". Vi kan inte tala för någon annan, men vi vill ta alla möjligheter vi kan få. Vi skulle inte vilja leva ett liv där man känner att man hellre vill ligga kvar i sängen en hel dag än att gå upp och leva sitt liv.

Det känns som att det har cirkulerat mycket deppiga inlägg på sociala medier på sistone. Vi ville istället skriva något peppande! Livet går ju upp och ner och just därför är det okej att vara deppig, men vi måste också tycka att det är okej att må bra<3

Gillar

Kommentarer