W - HUR FÅR MAN EN STOR BLOGG?

Något vi ofta får frågor om är hur vi har fått vår blogg att växa och få så många läsare som vi har idag. Så vi tänkte nu berätta hur vi har gjort för att få vår blogg att växa, men också hur vi tror att man bäst får sina läsare att stanna. :-)

Vi började blogga för lite mer än 2 år sedan. Vi har aldrig blivit länkade av en större bloggare eller liknande, men med tiden så klättrade vi högre och högre upp på topplistorna! Något vi tycker är ett bra sätt att sprida sin blogg på är att be sina vänner och bekanta att tipsa om bloggen till sina vänner, men också att själv berätta om sin blogg vart man än kommer. ;-) Lägg ofta ut på Instagram och andra sociala medier när du tex. har nya inlägg uppe. Sprid din blogg genom att kommentera på andras bloggar, instagrams etc, få dig själv att synas!

Men, det viktigaste av allt är ju att få en så stor del som möjligt av läsarna att stanna, att vilja klicka sig in på din blogg igen. Vi tror på regelbunden och bra uppdatering, några inlägg varje dag och lägg ner mycket energi i dina inlägg. För oss är en snygg design viktigt och fina bilder. Alla kanske inte har tillgång till en avancerad systemkamera, men att arrangera sina bilder på ett fint sätt och variera (så det inte bara blir selfies ;-) tror vi att många tycker om att se på en blogg. Och gör varierande inlägg, så läsarna slipper läsa om samma saker, variation och lite av varje tror vi är något ut av det bästa för en välläst blogg, då alla gillar olika saker. :-)

Men, det viktigaste är att hitta din egen grej. Vi inspireras mycket av andra, men det är viktigt att inspireras på ett bra sätt, så man inte kopierar någon annan. Att kopiera någon annan bloggare kommer med största sannolikhet inte att göra din egen blogg större, så hitta din grej! Ingen vill ju läsa en "kopierad" Kenza, man vill ju läsa den riktiga, eller hur? ;-)

Att vara bloggare (ha det som sitt yrke) tar tid och man får ju aldrig semester eller ledigt. Förutom att göra inlägg tar det tid att fota, att planera och att komma på idéer. Vill man få en stor blogg ska man vilja lägga ner den tiden. Vi älskar att blogga och att inspirera andra och är så tacksamma till alla er som tittar in här varje dag<3!

]]

Gillar

Kommentarer