W - HOW TO: CAPTURE THE BEST PICTURE

VAD ANVÄNDER NI NÄR NI TAR ERA BILDER?

Vi fotar med vår kamera, Canon eos 7D. Vi har 3 olika objektiv som vi varierar emellan, men det vi använder mest är vårt 16-35 mm objektiv från Canon vilket är ett vidvinkel objektiv som är perfekt att ha när vi vill fota kanske restaurangbesök, miljöer eller bilder där man vill få med så mycket som möjligt i bilden. Till outfit/porträtt bilder använder vi ett 50mm från Canon, vilket skapar den där blurriga bakgrunden. Vi brukar även använda detta objektiv när vi fotar bilder för recept inlägg! Ett annat objektiv som vi även gillar är Canon's 55-250 mm, blir så otroligt snyggt fokus och detta objektiv är dröm när det kommer till att fota föremål som rör sig, blir så skarpt.

Bild fotad med Canon 55-250 mm, där allt fokus ligger på blombuketten!

BÄSTA STÄLLET ATT FOTA PÅ?

Miljöer med fina dörrar/väggar. Eller färgglada små hus! Strandpromenader bland palmer eller utsiktsplatser. Skiner solen och man får in ett bra motljus blir bilden nästan alltid perfekt!

SÄMSTA STÄLLET ATT FOTA PÅ?

Miljöer med mycket folk. Det blir nästan aldrig bra då, bilden ser väldigt stökig ut och det är svårt att se vart fokuset ska ligga. Gräsmattor är även enligt oss big no no, den gröna färgen tar oftast upp allt fokus i bilden och det är även väldigt svårt att redigera. Satsa på en mer "clean" grund!

BÄSTA EFFEKTEN?

Motljus! Blir så himla fint. Dock svårt i Sverige under november-mars, gäller att fånga det när man får tillfälle. ;-)

EN GAMMAL BILD SOM VI ÄR RIKTIGT NÖJDA MED:

Denna bild från Capri blev så himla fin tycker vi. Bilden tas upp av klippor+vatten, men fokuset ligger fokuset på Vanessa.

VI ÄLSKAR ATT FOTA:

Mat! Det är så kul att fota mat haha. Och är vi utomlands så älskar vi att fota, särskilt fina miljöer och outfits. Älskar även att fota i solnedgången. Ni som följer oss på snapchat har nog även koll på att vi älskar att fota vår katter...

En pasta på vår favorit - Ristorante al 34 i Rom!

VI GILLAR MINDRE ATT FOTA...

På kvällen när det är mörkt. Gult ljus är inte heller någon höjdare.

VÅRA BÄSTA TIPS FÖR DEN BÄSTA BILDEN:

Bra ljus är ALLT. Hittar man fint ljus så blir alla bilder bra! Lära dig att ställa in inställningarna på kameran och satsa på ett bra redigeringsprogram. Vi använder photoshop CC och är man stressad under en fotografering så kan man oftast fixa till misstagen i efterhand i redigeringsprogrammet! Objektivet är viktigare än själva kamerahuset om man måste välja, satsa på ett objektiv med fint fokus (så som Canon 50 mm). Blixt kan ge en cool effekt om man vill ha lite mer "party känsla" på sina bilder! Tänk på HUR du fotar av någonting, ska du fota en person så hugg inte av under bröstet och få med hela himlen. Det ska vara lätt att urskilja vad som fokuset ska ligga på i en bild!

Framför Fontana Di Trevi i Rom, här trängdes massa folk men vi hittade ett hörn så vi kunde få vår egna bild!

Gillar

Kommentarer