W - EN SÅDAN DÄR PERFEKT DAG PÅ RIVIERAN

I skrivande stund så har vi ju kommit tillbaka till Sverige efter vår fantastiska semester vecka. Men tänker att ni ändå får stå ut med lite uppdateringar från det sköna livet vi levde där.☺️ Denna dagen var väldigt speciell, läser ni vidare får ni veta varför. Hursomhelst, vi vaknade upp dag 2 på Rivieran i ett soligt och varmt Nice.

Bra dagar börjar alltid med frukost. Vi hamnade på Volupté som låg bara några minuter från hotellet. Att vara vegan på rivieran är utmanande at times men måste faktiskt säga att på alla ställen vi besökte så kunde de fixa något kreativt och gott. Våra oats som är en given frukost hemma blev utbytta denna morgon mot en så fin fruktsallad och baguette+sylt. Vet inte om det var att man satt där, lite finklädd, på ett trendigt café i Frankrike som gjorde att den där baguetten smakade så gott haha. En bra morgon.<3

Sedan tog vi bilen (vi och vi, pappa var en given chaufför under hela resan, men det förstod ni säkert redan) upp genom bergen för att ta oss till Cap Ferrat under dagen. Stannade till på vägen för att knäppa några bilder på utsikten. Blir lika hänförd varje gång över hur vackert rivieran är: kombinationen av bergen, båtar som gungar på vattnet och alla färgglada hus.

Framme på Passable. Denna strand var så fin, ni ser ju utsikten i bakgrunden och det kristallklara vattnet. Det var inte dumt att ligga på rygg och kolla på detta hela dagen. Vi hyrde stolar på beach cluben som låg där, behöver nog inte tilläga hur härligt det var. Semesterlivet.<3

Beställde kronärtskock sallad till lunch (som givetvis serverades med baguette) och fortsatte njuta av dagen. Vi båda hade bikinis från Triangl.

På kvällen var det dags att göra sig fin! Denna blå dröm är från Zara.

Kjol+topp Zara. Denna outfit är 100% inspirerad av Carrie Bradshaw när hon går hem efter en dejt med Mr Big, tror det var i fjärde säsongen eller så.

Flertalet söta sandaler hade tagit plats i väskan. Det var så speciellt att efter lockdown, en lång pluggperiod och bara dagar hemma ute på landet, att äntligen sticka fötterna i ett par klackar och gå ut på middag...

Le Plongoir var destinationen för kvällen.

’Best table for you’ sa servitören. Tack tack. Vi fick sitta på en egen liten ’våning’ längst ut vid vattnet. Därute skålade vi i bubbel, det fanns nämligen något att fira: vi hade tidigare under dagen fått våra slutbetyg. Vi kommer båda att ta examen med högsta betyg i alla ämnen och till hösten väntar något väldigt spännande, något life-changing, något vi drömt om länge. En väldigt speciell kväll, man satt där och var lycklig, drack bubbel på rivieran, kommer minnas detta länge.

Får givetsvis inte glömma att det blev mat också. Friterad potatis med market vegetables. Väldigt god avslutning på en magisk dag.<3 Sedan for vi hem innan utegångsförbudet började och somnade gott i hotellsängen.

Gillar

Kommentarer

linnealarssonss
linnealarssonss,

Wow vad härligt ni har haft det!

nouw.com/linnealarssonss