W - DUBBEL LYCKA

FAKTA OM TVILLINGAR:

Hämtat från dubblanyheter.se

1. Tvillingar lever längre. Enäggstvillingar blir i genomsnitt två år äldre än den övriga befolkningen. Förklaringen till detta sägs vara deras livslånga kommunikation.

2. Twins Restaurant i New York City anställer bara enäggstvillingar som servitriser.

3. Enäggstvillingar har nästan exakt samma frekvens på hjärnvågor. En del tror att det kan vara förklarningen till att vissa tvillingar vet vad den andra tvillingen tänker och känner.

4. Tvillingar börjar prata med varandra redan i livmodern. Vid 14 veckor börjar de sträcka sig efter varandra och efter 18 veckor kommunicerar de.

5. Mammor till tvillingar lever längre. Vilken tur vi har!<3

6. Tvillingar har högra betyg än övriga, beror på att tvillingar alltid har någon att plugga med.

7. Tvillingar har mindre risk för att råka ut för psykisk ohälsa, för att det alltid har någon att kommunicera med.

Ett väldigt personligt inlägg som vi tror att många av er kan uppskatta! Dålig kvalité på bilder, men men, på den tiden hade man ju inga bra kameror. ;-) Lite charmigt ändå<3

Den 27e augusti 1998 klockan 11.30 och 11.31 föddes enäggstvillingarna Vendela och Vanessa! Vi var så små (som små fågelungar minns mamma det) så vi fick först ligga i kuvös, i samma kuvös för att vi skulle värma varandra. Under dagarna som vi fick stanna på sjukhuset låg vi i samma "säng", vi var redan då oskiljaktiga.

Att vi var små har vi redan nämnt, men att vi var så små så att minsta storleken på byxor täckte halva kroppen bevisar väl hur små vi faktiskt var. På andra bilden ser ni nyfödda Vendela och Vanessa som håller varandra i handen, tänk att vi redan då var bästa vänner och ville hålla i varandra hårt<3

Är man tvillingar så kan man ju välja om man vill dela på saker eller inte. Vad man dock inte kan välja är att vara tillsammans i magen, detta bidrog till vårt starka band, men även till att Vanessa som var väldigt stark hade sparkat på Vendela så hennes ena öga var helt igensvullet... Så 2 dagar gammal fick hon åka till ögonsjukhuset för att få tillbaka synen. ;-)

Något år "gamla" och vi hängde fortfarande tillsammans som att vi satt ihop. Vi sov tillsammans och detta gör vi än idag haha, har man vant sig från början så är det svårt att sova utan sin bästa vän...

...vi lekte ihop, alltid. Vi hade även alltid likadana kläder på oss

...och vi badade ihop. Ja, vad är det vi inte gör tillsammans egentligen?

Sol, bad, semester och resor blev snabbt vår passion i livet. Vi fick ju trots allt resa första gången då vi bara var 5 månader gamla...

Vad kan vi ha varit här? Typ 11-12 år? Kommer ihåg att vi här var på paradisön Barbados. Eftersom vi alltid har rest tillsammans med vår bästa vän har vi aldrig längtat hem eller efter kompisarna där hemma. Att alltid haft med sig sin bästa vän är ju såklart en otroligt trygghet och en stor del till varför vi blivit just dem vi är<3

Lite äldre, men fortfarande tillsammans och vi ville fortfarande klä oss väldigt lika! Här gick vi i högstadiet, var runt 15 år gamla och ett starkt minne som vi har från när vi började högstadiet var att det tog ett tag för lärarna att förstå att det fanns två av oss... haha!

Och vi idag, eller snarare vår 18 års dag för några månader sedan! När vi kollar igenom alla dessa bilder så inser vi ännu mer vilken lycka vi har haft genom livet att vi alltid har haft varandra. Att vi hade chansen att bli en av de 300 enäggstvillingar av 100 000 barn som föds varje år tycker vi är riktigt coolt - att vi har varandra är livets gåva, helt klart.

Vi har alltid funnit styrka i varandra och vad vi har fått erfara så har detta varit skrämmande för andra människor, då det har funnits många som velat - och vill fortfarande sära på oss. Lärarna har tagit varje chans de har fått att sätta oss i olika grupper, klasser, försökt få oss att skaffa "egna" vänner och uttryckt att "ni måste säras på så att ni blir egna individer, för nu är ni ju samma person". Vänner har velat sära på oss för att få en egen vän, och detta kan vi på sätt och vis förstå då det nog aldrig kommer komma någon person i livet som kan ersätta den vänskapen vi har med varandra.

Vi har gått igenom allt tillsammans; att komma till livet, första steget, första orden, födelsedagar, första skoldagen, första vännen och ja till och med första pojkvännen - de gånger vi har haft förhållanden har vi alltid träffat killarna på samma dag. Det här har nog bidragit till vårt starka band, att alltid ha varandra vid sin sida när det än gäller har gett oss en trygghet på så vis att vi alltid har vågat gå vår egen väg och aldrig sagt ja till något vi inte har velat. Vi fick höra att "ni måste säras på för att bli egna individer", men vi tror faktiskt att lyckan att ha haft varandra har gett oss styrkan och tryggheten till att våga bli en egen individ och att följa sin egen vilja. Att tycka lika om allt och att alltid ha någon som kommer att hålla dig om ryggen är ju en otrolig trygghet som vi tror ingen annan som inte har en tvilling kan förstå. Vi är starka i att vara egna individer, men vi är ännu starkare i att ha en liten gnutta av en annan människa i oss också.

Gillar

Kommentarer