W - CAULIFLOWER TACOS

AND ANOTHER CAULIFLOWER RECIPE.<3

ALLTSÅ SER NI DETTA! Blomkåls-tacos. Kan det låta smarrigare? Detta var vår middag igår och nej - vi har inte tröttnat på blomkål än, hoppas verkligen inte att vi gör det heller. Blomkål är ju så gott, nyttigt och varierat, det negativa är ju dock att det tar sådan tid att förbereda det... Tur att vi gjorde lite extra så vi kunde ta med oss till jobbet som lunch imorgon. :-) Fortsätt läs för ett veganskt recept på tacos, som faktiskt om vi får säga det själva, är mycket godare än vanlig tacos.

BLOMKÅLEN: Ansa blomkålen och gör mindre bitar av den. Koka den sedan i några minuter, den får inte bli för mjuk. Hetta sedan upp lite pressad vitlök i olja i en stekpanna. När löken har fått lite färg (den får inte bli bränd) häller du i den kokta blomkålen. Pressa en halv citron över, häll över sriracha sås, salt och barbecue sås efter smak. Stek tills blomkålen fått en krispig yta.

SÖTPOTATIS: Vi valde att även ha sötpotatis i tacosen. Vi skar små kuber av sötpotatis, hällde över olja och chili flakes och sedan in i ugnen med formen.

TILLBEHÖR: Som tillbehör hade vi en tomat salsa och en guacamole. Vi endast mosade avokadon, pressade en massa citron över, hällde i salt, hackad schalottenlök och chiliflakes. Till tomatsalsan skar vi mindre bitar av körsbärstomater, blandade med en massa olivolja, hackad sshalottenlök, koriander och salt.

Blanda allting i små tortilla bröd, klart!<3

OMG LOOK AT THIS! Cauliflower tacos. Could it sound more tasty? This was our dinner yesterday and no - we have not been tired of cauliflower yet. Cauliflower is so tasty, healthy and can be used in a lot of varied ways. The negative is, however, that it takes time to prepare it. We did a little extra so we could take it to work for lunch tomorrow. :-) Continue reading for a vegan recipe for tacos, which, if we can say it ourselves, are much more tasty than the classic taco.

CAULIFLOWER: Start to make smaller pieces of the cauliflower. Boil it for a few minutes, it should not be too soft. Then heat a little crushed garlic and oil into a frying pan. When the onion has got a little color (it should not be burnt) add the cooked cauliflower. Squeeze half a lemon over, pour over sriracha sauce, salt and barbecue sauce after your own taste. Roast the cauliflower until it has a crispy surface.

SWEET POTATOES: We also chose to have sweet potatoes in the tacos. We cut small cubes of sweet potatoes, poured over oil and chili flakes and then into the oven for 40 minutes.

SIDES: For the side dishes, we had a tomato salsa and a guacamole. We only mashed avocado, squeezed a lot of lemon, added salt, chopped onion and chiliflakes. For the tomato salsa we cut smaller pieces of cherry tomatoes mixed with a lot of olive oil, chopped garlic cloves, coriander and salt.

Mix everything in small tortilla bread, done! <3

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229