W - BROTT PÅ NÄTET

NÄTHAT

Mobbing, hot, förolämpningar, förtal, näthat. Det tänkte vi snacka om i detta inlägg. Just näthat är något som vi faktiskt inte behöver "stå ut med". Notera att vi skrev "stå ut med", för det är faktiskt så brott på nätet behandlas idag. Vi har fått elaka kommentarer då och då, långt ifrån varje dag, men de gånger vi har fått det så kan man se direkt att det handlar om avundsjuka, då personerna inte kan hitta något annat att angripa på än det yttre. Så det är något vi inte lägger större vikt vid, då de fina kommentarerna vi får varje dag överväger mängden.
Men, att ta emot hat och hot har blivit en vardag för många som använder sociala medier. Det är mobbing, fast här syns inte mobbaren, varför? För det finns inga konsekvenser, ifall det inte har gått riktigt, riktigt långt. En del anser att internet ska vara laglöst, att de som använder nätet få r "skylla sig själva" om de blir utsatta för näthat. Det är så enkelt att skicka iväg något elakt för det är bara ett knapptryck bort.
Vi håller just nu på med ett gymnasiearbete där vi skriver egna lagförslag. Våra ska då handla om just brott på nätet, det ligger i tiden för idag finns ingen specificerad lagstiftning för brott på nätet och det här gör det så mycket svårare för de som faller offer för näthat att få upprättelse. Nu skulle vi vilja be er om att svara på en blankett som vi kan använda för statistik i arbetet. Klicka in HÄR<3!

]]

Gillar

Kommentarer