W - ANLÄNT TILL NICE<3

Efter PCR tester, pussat katterna hejdå och en tidig morgon så var vi äntligen iväg! Har inte rest sedan förra sommaren (räknar inte London som semester resa;-)) så nu var vi verkligen så taggade på att komma iväg. Vi landade på tidiga eftermiddagen i Nice.<3

Checkade in på vårt fina hotell Boscolo som ligger mitt i Nice. Här ska vi njuta och ha det bra den nästkommande veckan.

Vi checkade in och sedan bestämde vi oss för en lunch på hotellets rooftop som är helt magisk. Så fin utsikt över Nice! Vi firade in semestern med rosé och pasta, en perfekt kombo. :-)

Utsikten från vårt rum.

Efter att ha packat upp och fixat oss i ordning så tog vi oss ut på stan. Alltså Nice är ju så himla fint och mysigt, färgglada byggnader och apelsinträd här och var, älskar det redan. Vi har ju varit på Rivieran flera gånger men inte hängt särkilt mycket i Nice, det blir det ändring på denna gång. :-)

Det blev en tur in på Zara (såklart...). En så himla fin Zara butik, och det fanns farligt mycket fint att köpa haha. Hjälpte Viggo att hitta lite grejer men för oss blev det inget igår. Ska tillbaka en annan dag med mamma i lugn och ro. :-))

Sedan letade vi upp en restaurang, hade blivit rekommenderade denna av hotellet då den låg lite mer gömt och inte i det mest typiska turistområdet. Le Maison de Marie hette den och det var så mysigt. Låg i en innergård och var sådär typiskt fransk. Detta menas ju att det inte finns något veganskt på menyn haha men vår servitör var verkligen så hjälpsam och fixade massa gott till oss: tomat sallad med pinjenötter, friterade zucchini blommor, kronärtskockor, house made fries. Och så ett glas bubbel på det, såhär ser den veganska dieten ut i Frankrike. ;-) Vi var i alla fall väldigt nöjda med allt.

Efter maten var vi trötta efter en lång dag så vi tog en glass på vägen hem mot hotellet. Glassen i Frankrike och Italien är ju svårslagen, kommer äta glass minst en gång om dagen här... Utegångsförbudet börjar kl 23 men då låg vi redan och sov gott i hotellsängen. En väldigt fin första kväll i Nice.<3

Gillar

Kommentarer