W - ABOUT LA

Q: Vilket område planerar ni att bo i?

A: Vi funderade först först på Beverly Hills eller Hollywood Hills, dock vill vi helst ha närhet till hav och strand, så nu kollar vi efter hus i Santa Monica. Det är vårt favorit område i LA just för att det är så mysigt att promenera omkring där, närhet till havet och så finns det så mycket att göra! Vi vill bo i närheten av Montana, en fin gata som är en favorit. Men det återstår att se hur det blir, det är ju ett litet tag kvar. :-)

Q: Kommer ni att bo själva eller tillsammans med någon annan?

A: Eftersom vi flyttar hela familjen så kommer vi bo tillsammans med dem! :-)

Q: Kommer ni att studera? Vad & var?

A: Yes, det kommer vi att göra! Vi är nästan helt säkra på att vi först tar något år på Santa Monica College och sedan om vi vill stanna längre så kan man göra en transfer till UCLA! Vi vill ta kurser i mänskliga rättigheter och något i juridik. :-)

Q: Hur länge planerar ni att stanna?

A: Till en början är planen ett år, men vem vet? Gillar vi att bo där så kommer vi stanna längre och plugga klart där. Just nu så kan vi inte tänka oss vad vi skulle vilja göra om vi kommer tillbaka till Sverige, vi har drömt om detta sedan vi var tolv så just nu utgår vi nog ifrån att vi kommer vilja stanna länge än ett år, men det återstår att se. :-)

Q: Hur gör ni med inrese tillstånd och sånt?

A: Menar du visum? :-) Vi söker studentvisum då vi ska studera där, vår familj söker en annan typ av visum. Eftersom vi redan har varit i USA flera gånger så har vi redan ESTA.

Q: Kommer ni att kunna resa lika mycket som ni gör nu om ni flyttar?

A: Vi har faktsikt redan planerat några resor vi vill göra när vi är där, som Hawaii eller Bora Bora. Men tror inte att det kommer bli lika ofta som nu då klimatet är ett helt annat där! LA ligger ju också nära till många andra ställen som vi älskar: NY, Hawaii, Västindien osv. Men tror inte att det kommer bli lika ofta då vi inte kommer längta till värmen på samma sätt när vi bor där borta.

Q: Kommer ni gå på universitetet eller vad menar ni med skola?

A: Vi går först något år på college och vill vi stanna så byter vi förmodligen till ett university!

Q: Är det någon garanti att man kommer in på den skolan man vill eller är det som här i Sverige att man söker och hoppas på att få komma in?

A: Man söker och hoppas på att komma in hehe. :-P Dock har vi från Sverige enklare att komma in på amerikanska skolor med tanke på vårt betygssystem. Ett C i vårt system är som ett A i deras t ex.

Q: Varför just LA?

A: Mycket på grund av det underbara klimatet, det är verkligen det ultimata. Det blir aldrig för varmt, men vi behöver heller inte stå ut med vinterkyla & snö. Men också för att vi älskar LA, så härlig stad och det finns så mycket möjligheter! Människorna är (som de flesta amerikaner) härliga och glada.

Q: Hur känns det att lämna vänner och släkt i Sverige?

A: De personer som står en nära är såklart jobbiga att lämna, men det är ju dem personerna som redan har börjat planera sin LA resa för att hälsa på oss. ;-) Sedan så är det ju så att vi har vår absolut bästa vän med oss (varandra) och vår familj!

Q: Vad har ni för förväntningar på att bo i LA?

A: Vår största förväntning är nog att vi ska trivas där! Lära känna nytt folk och få nya erfarenheter. :-)

Q: Är Väldigt nyfiken på hur man söker till själva skolorna. Alltså skickar ni in era sl utbetyg från Östra, måste ni göra ett särskilt prov för att komma in eller ska ni göra the SATs? Skulle va kul att höra.

A: En organisation hjälper oss med allt, ansökan, visum osv. Vi söker in på våra betyg från Östra, men med tvåans betyg då vi måste söka redan nu!

]]

Gillar

Kommentarer