W - 84 DAYS LEFT...

Idag var en speciell dag, i väntan på studenten... Elevkåren stod och delade ut alla 3:ors studentmössor. Kändes så overkligt när man efter några månaders väntetid äntligen fick hämta ut sin mössa. Och vi kunde såklart inte vänta med att öppna kartongen tills vi kom hem, så vi slet upp lådan direkt för att ta en titt! Studenten som känns så overkligt långt borta, men ändå så nära blev en aning verkligare när vi äntligen fick känna och klämma på våra fina studentmössor...

Då Östra Real har ett samarbete med ABC gruppen så är det där nästan alla beställer sina studentmössor. Det finns till och med en mössa signerad Östra på ABC, men efter lite funderingar valde vi ändå kristallmössan då det fanns fler valmöjligheter som att själv få välja färg på brodyr och text...!

Vi designade våra mössor helt likadant, såklart... All brodyr i silver, en krona på ovansidan av mössan och inuti valde vi att skriva datumet för vår studentdag! Längst fram valde vi även att ha kristaller från Swarovski. Vi blev så nöjda och nu väntar vi bara på att dagen för mösspåtagningen ska falla in! Vad tycker ni? Visst blev de fina?<3

DET HÄR HAR VI LÄRT OSS UNDER VÅR SKOLGÅNG:

- Vi har inte endast lärt oss de där typiska grejerna som att räkna och skriva, utan så mycket mer:
- Att man måste göra och acceptera att en del saker i skolan är tråkigt och att man troligen inte får användning av allt, som att räkna ut X eller Y, att sy ett förkläde, Asiens alla sjöar eller orientering, för vem springer egentligen runt med en karta i papper år 2017? Men vad man har lärt sig av detta är att man helt enkelt måste göra det ändå, att det är "nyttigt" att ha tråkigt ibland och att ta sig igenom det tråkiga för att sedan kunna ta sig nån annanstans. :-P
- Vad det betyder att vara röd eller blå.
- Att läraren gör ämnet, har man en inspirerande lärare så spelar det ingen roll vad det rör sig om för ämne.
- Gymnasiet har nog varit en riktig ögonöppnare för oss på så vis att man har fått lära sig mer om hur världen egentligen ser ut och hur vårt samhälle+rättssystem i Sverige fungerar . Ibland vill man nästan inte veta mer för att det gör en så upprörd...

-...men vi är även tacksamma för ALLT vi har fått möjlighet till att lära oss. Kunskap är verkligen makt och då Östra är en högpresterande skola har man fått kämpa för att få de betyg man vill ha, så är vår "ryggsäck" nog bra packad inför framtiden.
- Att vänner kommer och går, men att man lär sig något av alla personer man träffar.
- Att vart man än kommer så kommer det alltid finnas oinspirerande och negativa människor. I högstadiet så tänkte man ju att när man börjar gymnasiet så kommer alla vara studiemotiverade och att gymnasiet kommer bli "vår" plats. Men vad gymnasiet (och grundskolan) har lärt oss är att det alltid kommer finnas människor som inte vill anstränga sig och gärna åker snålskjuts på andra, men även att man kanske inte behöver eller nånsin kommer hitta "sin" plats på ett så konkret ställe. Att hitta "sin" plats tror vi betyder mer att hitta sig själv.

Känns så overkligt på något sätt! Man har ju alltid förstått att man själv ska ta studenten en dag, men att det nu är så nära? Känns som att det var igår som vi stod där i aulan första dagen på gymnasiet, i kläderna man hade valt en vecka innan och klumpen i magen för att vi nu skulle skiljas åt och för första gången gå i olika klasser. Inte kunde vi väl då förstå hur fort dessa tre år skulle gå, hur mycket vi skulle lära oss - om både skolan och livet i övrigt.

DET HÄR SER VI FRAM EMOT MED STUDENTEN:

- Studentdagen: att få fixa sig fin innan man har en mysig frukost med sina vänner för att senare ta sig till skolan för att en sista gång springa ut ur de dörrarna som man blivit så bekant med de senaste tre åren.

- Notera att vi inte skriver till flaket haha, vi hoppas väl att flaket överraskar oss positivt, men det är nog det enda vi inte är taggade på inför studenten. ;-) Vi ser fram emot att ha en fin mottagning hemma med släkt och vänner för att fira denna speciella dag!

- Att ett helt nytt kapitel i livet börjar - det är ju trots allt på denna dag som vi lämnar den där tryggheten bakom oss för att börja på något nytt.

- Vi ser fram emot en sommar fylld med jobb, fina sommardagar, umgås med vänner och familj, spontana dagar, få en fin solbränna, sitta på uteserveringar, njuta av vår fina trädgård och att sitta i soffan på bryggan vid vattnet.

- Vad vi nog mest ser fram emot är att packa väskorna (säkerligen kommer det bli ett par stycken haha...) och att boka en engångsbiljett istället för en tur och retur denna gång för att med vår familj, många väskor och två korgar med katter åka till LA och plugga. Vi har ingen bestämd tid för hur länge vi stannar, kanske tycker vi inte alls om att bo där eller så älskar vi det och så får vi ta det därifrån. Då detta har varit vår dröm sedan vi var 12 år så hoppas vi självklart på att vi "hittar hem".

Om 85 dagar, mindre än tre månader är det dags. Men innan dess har vi två underbara resor att se fram emot och det kommer även ske en förändring här som vi är väldigt taggade inför. Vi har en otroligt rolig vår och sommar framför oss innan det är dags för oss att börja på ett nytt kapitel i livet<3!

Gillar

Kommentarer