W - 3 books

Vi har alltid älskat att läsa, kommer ihåg när vi var mindre så släpade vi med oss böcker överallt, till och med när vi skulle ut och äta haha. Men det senaste halvåret har vi inte hunnit med att läsa överhuvudtaget så nu har vi passat på ordentligt. :-) Några av de böcker vi har tagit med oss är dessa och de måste vi tipsa om! De är så bra!

En shopaholic i Hollywood, Sophie Kinsella

Becky Brandon har med dottern Minnie och maken Luke flyttat till Los Angeles, stjärnornas stad. Luke är där för att jobba med den berömda skådespelerskan Sage Seymour, och Becky vill inget hellre än att bli Sages personliga stylist. Om hon landar det jobbet är vägen spikrak till att bli stylist åt varenda A-kändis i Hollywood! Men saker och ting går inte riktigt som hon tänkt sig och istället blir Becky anställd hos Sages ärkerival.
Hur ska Luke hantera denna konflikt? Är det möjligt att det som Becky helst vill kommer att såra dem hon älskar allra mest?

En typisk Vendela-och Vanessa-bok, vi har läst alla Sophie Kinsellas böcker och vi älskar serien om shopaholicen Becky Bloomwood, kommer ihåg att vi läste den första när vi var runt 11 år. :-) Den är så rolig att läsa, vi satt och skrattade genom hela boken då Becky alltid lyckas med att sätta sig i jobbiga situationer, enkel underhållning haha.

Den första lögnen, Sara Larsson

Visby 1997. Sextonåriga Josefin vaknar i en främmande säng och det tar en stund innan hon inser vad som har hänt. Att hon har blivit brutalt våldtagen av tre manliga skolkamrater. I den följande rättegången frias de åtalade eftersom ord står mot ord.

Thailand 2010. Den framgångsrike idrottsmannen Oskar semestrar med sin fru och sina två barn. Även om det på ytan ter det sig idylliskt är Oskar mer intresserad av barerna och nattlivet än av familjen. Men efter en särskilt blöt kväll går allt överstyr och han tvingas fatta ett helt livsavgörande beslut.

Många år efter det som hände i Visby 1997 dyker det upp mejl och sms med hotfulla meddelanden och bilder av gruppvåldtäkten. Männen är vuxna nu, lever vitt skilda liv, men måste träffas för att hindra att deras liv slås i spillror. Efter den första lögnen måste nu flera nya ta vid för att de ännu en gång ska gå fria.

Den här är otroligt spännande, otäck att läsa men det som gör den så bra är att den är så nära verkligheten. När du väl har börjat läsa, kan du inte släppa den!

Livet efter dig, Jojo Moyes

Lou Clark och Will Traynor är så olika man kan vara. Lou bor hemma och försörjer sina föräldrar med lönen från kaféet där hon jobbar. Hon har inga ambitioner utanför den lilla stad där hon bott i hela sitt liv. Will var en atletisk A-personlighet, framgångsrik aktiemäklare med toppjobb i London och snygg flickvän. Tills en motorcykelolycka tog ifrån honom alltsammans.

När Lou blir arbetslös tar hon jobbet som den totalförlamade Wills sällskapsdam enbart för att hon inte kan hitta något annat, och hon behöver verkligen pengarna.

Will har bestämt sig hans liv är trångt och glädjelöst, och han vet exakt hur han ska få slut på alltihop. Lou bestämmer sig i sin tur för att få Will att ändra sig.

Ingen av dem vet a tt de kommer att förändra varandra för alltid.

Så otroligt, otroligt rörande bok och vid de sista sidorna strömmar tårarna ner för kinderna i floder som inte vill sluta, haha.<3 Annorlunda, men i boken tänker man inte på att hon älskar honom som är rullstolsbuden och förlamad, utan på två människor som älskar varandra men att omständigheterna inte var de bästa. Man blir rörd, sorgsen, skrattar mycket emellanåt och blir arg på samma gång. Läs den här!!

]]

Gillar

Kommentarer