W - 1, 2, 3 STUDY!

Vi har så otroligt mycket att göra i skolan nu, så det är därför uppdateringen blir lite ojämn. Men medan vi sitter här och pluggar så tänkte vi att vad passar då inte bättre än att dela med oss av våra bästa pluggtips? Detta har varit efterfrågat av er så nu kör vi<3

Pictures from Pinterest!

- Google Docs

Första tipset är att använda dig av google docs (tar ingen plats i datorn, så du kan skriva hur mycket du vill!). Vi använder alltid detta och för anteckningar under varje lektion. Ha ett dokument för "svenska", ett för "engelska, ett för "filosofi" osv. På detta sätt kan du senare hitta alla anteckningar från alla lektioner i samma dokument - slippa känslan av att vara oorganiserad. Perfekt senare när det är dags för prov, då har du allt på samma ställe och du kan även välja att dela anteckningar med dina vänner!

- Lägg upp mål (och hur du ska ta dig dit!)

Vad är ditt mål? Är det att ha A i alla ämnen? Eller att kanske få ett E i matte? Mål är väldigt enkla att sätta upp, men hur man ska ta sig dit är inte alltid lika enkelt. Ta hjälp av betygsmatrisen för att se vad som krävs av dig, eller fråga en lärare vad just du beh över göra för att nå dit du vill komma! Vi tror att den enklaste vägen att komma till sitt mål är att lära sig att planera och prioritera sin tid.

- Ta all tid som du kan få

Nog ett av de bästa tipsen enligt oss. Istället för att gå och fika på rasten, ta tiden och sätt dig på en lugn plats i skolan och plugga det du behöver. Genom detta behöver du inte lägga lika mycket tid hemma, du behöver inte heller känna dig lika stressad när du väl kommer hem och känna att du har ALLT kvar att göra. Ta vara på din tid helt enkelt!

- Sammanfatta inför prov

När det kommer till prov så kan det ju oftast vara hur mycket som helst som man ska kunna, istället för att läsa igenom sidorna flera gånger så kan du istället sammanfatta den aktuella informationen som du behöver. Medan du sammanfattar så lär du dig samtidigt, skriv i punkter med underrubriker istället för löpande text, då b lir det mycket enklare att läsa och ta in allt senare!

- Använd en kalender

Vi har nog alltid tyckt att en kalender är överskattad, men oj vad fel vi har haft! Sedan vi började sista året i gymnasiet har vi börjat använda iPhones kalender, hur enkelt som helst att direkt när du fått reda på ett datum för prov eller inlämning, så är det bara att skriva in i kalendern. Detta gör det ju även enkelt att planera sin fritid utifrån det man redan har i kalendern, är det mycket en vecka kanske man får prioritera skolan framför andra saker! Nu i trean när vi har otroligt mycket i skolan varje vecka så hjälper det verkligen med en kalender!

- Försök vara lugn och ta pauser!

Ibland har man ju väldigt mycket att göra i skolan och då är det lätt att känna stress och press från många håll. Försök att fråga dig själv ibland vem du gör allt för, är det för dig själv? Eller f r någon annan? Försök vara lugn och ta pauser för att få tillbaka motivationen! Pressa inte dig själv för mycket, då blir det oftast inte bra i slutändan. Kom ihåg att alltid göra ditt bästa, för mer än så kan du aldrig göra<3

]]

Gillar

Kommentarer