VENDELA - GODMORGON

Godmorgon finisar! Börjar denna dag med en lite personligare blogg-lista. Hoppas ni gillar. :-)

Har du något smeknamn? Vella. Vanessa har kallt mig det sedan vi var pyttesmå. Vendeliss har jag fått höra några gånger från vissa, men de flesta säger bara Vendela. :-)

Har du något konstigt du alltid behöver göra? Konstigt vet jag inte, men jag måste alltid kolla instagram typ 10 gånger varje kväll innan jag lägger mig - för att vara säker på att jag inte "råkat" lägga ut något...

Några lyxvanor? Alltid ekologisk mat, det är lyx för mig. Färsk frukt och bär. Och framförallt lyxiga ansiktsprodukter.

När ingen ser, vad gör du då? Går runt i fula mjukisar (har verkligen de fulaste myskläderna haha) och en bulle på huvudet.

Vad stör du dig på hos andra? Jag brukar oftast vara väldigt positiv här på bloggen, men nu tänkte jag lista 4 saker som jag stör mig på:

-Folk som inte tänker det minsta på att bjuda tillbaka eller tänka på det där lilla extra. Folk som bara tar för givet och inte ens tänker på att visa uppskattning eller förstå att saker man gör faktiskt inte är helt "gratis" (varken genom tid eller pengar) eller att förstå värdet ut av en handling. Kort och gott, folk som bara tar men inte tänker på att ge tillbaka.

-Folk som bara sitter ner och inte frågar om de ska hjälpa till. Jag själv anser att det är sunt förnuft att i alla fall fråga "vill du ha hjälp med något?" när man är bjuden någonstans.

-Folk som endast talar om sig själva och när någon annan väl får en syl i vädret så hittar alltid personen något sätt att styra in spåret på sig själv igen.

-Folk som ska räkna ören och mynt. "Jag betalade en taxi på 40 spänn, swisha mig 20" är ett så tråkigt personlighetsdrag enligt mig. Eller "jag tog en rätt som kostade 20 kr mindre än din, vi kan därför inte splitta notan rakt av".

Vad är din sämsta sida? Att jag vill att andra ska tänka som jag, hehe. Jag kan ofta bli förvirrad och tycka att "detta borde ju vara sunt förnuft?" och förvånas över folk som inte kan tänka steget längre eller tänka på konsekvenser av deras agerande.

Vilken sida av sängen sover du på? Jag och Vanessa sover alltid tillsammans så vi sover på varje sida varannan natt. Väldigt viktigt när man ska få sova "längst in", då det är mindre läskigt.

Vad gillar du för filmer? En riktigt mysig kärlekskomedi, spännande action eller något verklighetsbaserat. Fantasy och skräckisar är big no no:s.

Gråter du ofta? Jag har väldigt nära till känslor så ja, jag gråter nog ganska ofta. Häromdagen kom jag in på en blogg som jag läst flera gånger om nu och jag gråter så jag hulkar varje gång. Har även väldigt lätt att gråta till filmer, eller att gråta rent generellt hehe.

Vad önskar du dig mest just nu? Jag känner mig faktiskt väldigt nöjd med allt just nu. Men jag har en önskan om att jag och Vanessa kommer trivas på vår utbildning i höst. :-)

Vilken maträtt är din favorit? Pasta har ju en speciell plats i mag-hjärtat, men älskar även nyttigare mat så som en fräsch sallad, wokade grönsaker, grillad svamp etc. Älskar ALLT med blomkål, det är så gott så man nästan ramlar av stolen.

Gillar

Kommentarer