VENDELA - BREV TILL MIG SJÄLV FÖR 2 ÅR SEDAN

Personliga inlägg brukar uppskattas och jag tänkte i detta inlägg skriva ett brev till mig själv med hur jag tycker att jag borde ha tänkt för två år sedan (2014). Kanske är det så att någon av er är i den åldern nu som jag var då? I sånt fall kanske ni kan känna igen er på något sätt. Kommentera gärna sedan om ni tycker om detta inlägg så gör Vanessa ett senare också! :-)

Kommer ihåg att under våren 2014 så blev det slut mellan mig och en kille som jag var väldigt kär i. Kommer ihåg hur dåligt jag mådde en lång tid efteråt och det var så svårt att "komma ut i verkligheten", jag var länge arg på mig själv, över saker som jag tyckte att jag borde ha gjort så jag skulle slippa bli sårad. Idag skulle jag vilja säga till Vendela för 2 år sedan att man kan aldrig välja att bli sårad eller inte, för någon gång så blir man det för livet har ju inga garantier. Jag skulle vilja säga att livet handlar om acceptans, att om man accepterar vad som händer i livet så har man också lättare för att gå vidare. Jag skulle vilja berätta vilken tur det var att jag hade min familj som stöttning under den perioden, hade jag inte haft dem så hade jag helt klart inte kunnat gå vidare på det sätt som jag gjort. Jag skulle vilja säga att Vendela kommer att lära sig att se igenom en persons charm och sträva eft er att träffa en person som ger en trygghet.

De bästa stunderna under 2014 var såklart alla resor, men även att få lämna högstadiet bakom sig. Kommer ihåg att jag kämpade mig igenom det sista och bara längtade efter gymnasiet. Här skulle jag vilja säga till mig själv för 2 år sedan hur enkelt allt var med skolan, "lär dig Asiens alla sjöar", SÅ konkret var det. Jag skulle även säga till mig själv att inte bleka håret och gå till frissan var tredje vecka, OJ det var nog årets misstag haha. Men ung och dum, nu ska jag inte göra om det.

Under 2014 började gymnasiet, här skulle jag vilja berätta att dessa tre år kommer gå hur fort som helst. Att det kommer kännas som att ena dagen kliver jag in i en byggnad jag aldrig varit i innan och andra så är det bara ett halvår till studenten. Tiden går fort och jag skulle vilja säga till mig själv som precis börjat gymnasiet att "strunta i att klä dig i Odd Molly kläder och Hunter stövlarna för att alla andra har det", för det var ju verkligen inte min stil egentligen. Jag skulle vilja säga åt mig själv att inte spendera så mycket pengar på mat och fika var eviga dag, haha... Jag skulle ha pushat mig själv mer vad som gäller skolan, för jag fattade nog inte just där och då vilket enkelt år första året på gymnasiet egentligen var. Jag skulle vilja berätta för Vendela för 2 år sedan hur man skriver en perfekt rättsfilosofi och vad rättssäkerhet egentligen innebär. Jag skulle vilja att jag hade varit mer insat t i samhällsfrågor på det sätt som jag är nu.

Något mer jag skulle vilja säga till mig själv för 2 år sedan är att familjen alltid kommer vara mina bästa vänner och att jag kommer förstå det så mycket mer med tiden. Jag skulle vilja säga tack till mig själv för 2 år sedan att jag aldrig har släppt taget om den jag är, mina värderingar och det jag vill och inte vill. Jag kan inte komma ihåg en enda gång jag har rubbat på något jag själv känner för att passa in någonstans och det är jag mig själv tacksam för.

]]

Gillar

Kommentarer