VENDELA - 9 FOR FALL

Oktober betyder officiellt höst, men försök att inte deppa - här kommer 9 tips (och några gamla höstbilder från arkivet) för att göra din höst lite extra mysig!<3

RENSA GARDEROBEN

Ut med det gamla och in med det nya! Samtidigt som löven faller så fylls butikerna på med en massa fint. Personligen tycker jag att butiker som H&M och Gina Tricot verkligen har börjat leverera snyggt mode, men Zara är ju även en butik som kan det där med höstkläder. Rensa ut allt som du inte behöver, tänk igenom en extra gång "behöver jag verkligen det här?", sälj sedan grejerna vidare med hjälp av appar så som Tradera. Rensa ut det gamla och gör plats för det NYA!

RENOVERA

I och med att dagarna blir gråare, kallare, regnigare och mörkare så drar vi oss inåt i värmen. Vilken årstid kan då passa bättre än hösten till att måla en ny rolig färg, möblera om eller bara byta ut kuddarna på sängen? Jag älskar projekt av alla dess slag och att få känslan av förnyelse är bland det bästa som finns. Köp fina doftljus, ett mysigt överkast eller måla om de där hyllorna på väggen. Nytt är ju kul!

ÅK PÅ EN MYSIG WEEKEND

Att tröttna och vilja komma bort från vardagen är nog en känsla som de flesta av oss kan känna igen oss i. Så varför inte åka iväg på en mysig weekend? En weekend behöver inte nödvändigtvis vara till ett annat land, utan kan vara att semestra i en stad i sitt eget land. Två städer som jag dock skulle vilja åka på weekend resa till är Paris (älskar den staden) eller Venedig (har en förkärlek till Italien). Så åk med familjen, bästa kompisen eller kanske din partner? Vi alla vill ju komma bort någon gång då och då. :-)

FÖLJ NYA SERIER

Hösten och alla regniga kvällar är som gjorda för serie tittande (man slipper ju faktiskt det där dåliga samvetet som ligger över en om man bestämmer sig för att sitta inne framför en serie medan solen skiner), så varför inte börja följa en ny? Vi har precis börjat kolla One Tree Hill (jag vet att vi är väldigt efter haha) och fastnade DIREKT! Andra serier vi gillar är: Desperate Housewives, Prison Break, 24, OC, Gossip Girl och Gåsmamman.

GÅ EN ROLIG KURS

Detta gäller främst alla oss som har gått ut skolan, varför inte gå en rolig kurs? Jag har börjat sakna skolan riktigt mycket och ser fram emot att börja plugga igen inom en snar framtid, men så länge är ju en kortare kurs perfekt. Kan ju vara vad som helst, vad vill du bli duktigare i? Kan det vara foto? Eller matlagning? Kanske lära dig ett nytt språk? Eller varför inte en självförsvarskurs? ;-) All kunskap är bra kunskap!

TESTA PÅ EN NY SPORT

Det finns ju inget som ger så mycket energi som att röra på sig och därför är hösten en perfekt start för att testa något nytt. Vi började med bikram yoga för ett tag sedan och är fast! Hitta det du vill ödsla din överskottsenergi på (eller du kanske behöver MER energi?) och testa en ny sport. :-)

HITTA NYA MIDDAGSRECEPT (OCH PROVA NYA RESTAURANGER!)

In på Pinterest och leta! Finns oändligt med recept. Är du kanske sugen på sötpotatis - sök "sweet potato recipes" eller pasta? Kanske fisk? Eller bara enkla middagsrecept? Pinterest har allt! Du kanske inte känner alls för att laga mat och diska själv? Hösten är perfekt för att testa nya restauranger tillsammans med personer du tycker om!

TA HAND OM DIG SJÄLV

Unna dig själv något du uppskattar. Fixa fräscha, fina naglar? En massage? Kanske prova en helt ny hårfärg? Klippa lugg? Eller bara forma ögonbrynen? In på Bookatreat (klick!) och använd vår kod "madebyw" för att få 20% off på ALLA behandlingar (finns allt möjligt för både män och kvinnor!) ända fram till sista oktober.<3

SÄTT UPP MÅL

Ta dig själv i kragen och fundera, VAD vill du göra? Vad drömmer du om? Skriv en lista som du döper till "inom ett år", vad vill du ha uppnått eller försökt ha uppnått inom ett år från och med idag? Är det att komma en bit på vägen för ett mer långsiktigt mål? Du kanske vill ha lärt dig att gå ner i spagat? Eller skaffa nytt jobb? Börja dejta? Flytta? Börja med en särskild utbildning? Inga mål är för stora eller för små!<3

Gillar

Kommentarer

Angie
,
Can you write in english? Love your blog
madebyw
,
Of course!