VENDELA - 3.

  1. 1. LEMON COLORS

Häromdagen var jag och mamsen på Mångfaldens hus (där alla buddhor inhandlades haha). Jag och mamma skiljer oss nog ganska mycket i hur vi gillar att inreda, mamma älskar svart och vitt medan jag älskar alla olika färger tillsammans! ;-) Fastnade i alla fall totalt för denna citrongula kruka, den kändes så italiensk och mysig (kan en kruka ens vara mysig...). På förslag från mig så fick den följa med hem och vi satte ett citron träd i den. Så. Himla. Fint. Märket på krukan är "ByOn", har ingen aning om vart man kan hitta liknande tyvärr...

2. CAULIFLOWER

Blomkål har blivit vår nya craving, ända sedan vi åt cauliflower på Nobu så har vi fått en grej för det. Luktar ju förfärligt när man kokar det haha, men idag åt vi det tillsammans med kyckling till middag och det blev så gott! :-) Vi bara kokade blomkålen, la sedan upp den i en ugnsform. Gjorde en liten röra på olivolja, chipotle, flingsalt och chili flakes som vi sedan hällde över innan den fick stå i ugnen i ungefär 15 minuter. Testa, det blev drömmigt gott!

3. BOOKS

Sommaren är ju ultimata säsongen för att bara lägga sig på en mysig plats och läsa en bok. Vet inte hur det är för er, men jag blir i alla fall så avslappnad med en bok i händerna och känslan av att koppla bort allt för en stund gör mig så lugn! Dessa 3 böcker kan vi tipsa er om att läsa i skuggan av parasollet på stranden eller i soffan en regnig dag:

"Vi är inte sådana som i slutet får varandra" - Denna handlar om Cassiopeja som flyttar från landet till staden. I ett utfall av frustration bestämmer hon sig för att börja spela piano, och i trapphuset finns en lapp om privatlektioner. "Jag ska börja ta lektioner för en pianofarbror" är Cassiopejas tanke. Men pianofarbrorn visar sig vara ungefär femtio år yngre än väntat, och så vacker att Cassiopeja nästan går sönder.

-Denna bok låter så tråkig haha, men jag älskade den och jag kände igen mig så himla mycket i denna historia som beskriver känslan av att hålla så hårt i någonting som man tror att man vill ha men vet att det inte kommer hålla i slutändan.

"STHLM queens" - Disa och de två bästa vännerna Simone och Mercedes är ett kompisgäng som hängt ihop i flera år. De betyder allt för varandra och livet är för det mesta en fest. Men allt är inte glammigt i hennes liv. Först dyker Theo upp och allt blir bara rörigt. Sedan kommer problemen på löpande band och till slut rämnar fasaden.

-Eftersom jag inte läst denna bok så kan jag ju inte uttala mig så mycket om den, men Vanessa tyckte att det var en enkel historia om livet, väldigt underhållande och lätt att ta sig igenom, hon läste väl ut den på typ en dag haha!

"Bad feminist" - Jag. Älskade. Denna. Bok. Fastnade helt i hennes essäer som handlar om allt som kan ringas in i feminist bubblan. Ibland kunde jag sitta och skratta medan jag andra gånger bara skakar över vilken skitig värld vi lever i, rent ut sagt. Jag gillar det nyanserade viset hon skriver på, till exempel att en superhit som vi alla gungar med i samtidigt innehåller sexistiska låtrader. Att det aldrig är okej att peka ut offret som förövaren och att världen måste sluta tycka så synd om gärningsmännen. Att hon tar upp problematiken med filmer och serier så som Fifty shades och serien Girls, samtidigt som hon beskriver vad som får oss att ändå vilja se dessa filmer. Läs läs läs<3!

Gillar

Kommentarer

Ahline,
Åh den gula krukan!! Helt perfekt Tror vi har lite samma tänk när det kommer till stil. Älskar färger!
Nouw.com/ahlinewilking