VANESSA: OM SKAM, SVERIGES RÄTTSSYSTEM, KILLAR (ETC)

BILDER: LISA HÖÖK

- Jag har fortfarande kvar samma kontaktbild på Vella på min mobil sedan vi fick våra första iPhones när vi gick i åttan. Det var kanelbullens dag så bilden är tagen i all hast när Vella åt en kanelbulle haha.

- Jag har blivit besatt av den norska serien Skam. Vem har inte blivit det? Haha. Egentligen vet jag inte varför då serien inte handlar om något speciellt, men den är så bra. Jag såg klart de två första säsongen på två dagar, ska man ta en paus nu kanske? Den tredje har inte kommit ut med svensk text än och jag är så dålig på norska, så det blir nog att vänta... (Har dock lärt mig: dust, drittsekk, russebuss hehe)

- Något annat som jag även har blivit besatt av är min lilla Foreo Luna. Fick den i julklapp av Vella och varför har jag inte haft en sådan innan? Den gör huden bebis mjuk hihi... Känna verkligen som att den rengör så mycket mer än när man bara tvättar ansiktet med händerna. Tips!

- På tal om ansiktsgrejer så älskar jag att rengöra mitt ansikte. Så mysigt att peela och göra ansiktsmask, gör ansiktsmask säkert varannan dag nu när man har lov från skolan och har tid.

- Jag brukar säga att jag tyckter om att vara ensam, men så är ju inte riktigt fallet. När jag säger "ensam" så menar jag "mig + Vella", för det räknar jag som att vara ensam. Tycker inte alls om att vara ensam på riktigt, när jag är det ibland (mycket sällan) så börjar jag alltid att storstäda, rensa etc för det är så tråkigt att inte ha någon där.

- Har aldrig förstått människor som är inne på toaletten i typ 10 år? Vad gör man där inne? Om man måste gå på en offentlig toalett så gör man väl det så snabbt som möjligt? Haha, en liten grej i vardagen som jag inte riktigt förstår. ;-)

- Ju mer vi har studerat jurdik, desto mer vet jag att jag inte kommer att vilja bli jurist eller advokat, i alla fall inte i Sverige. Tycker att Sveriges rättsystem så ofta syftar till att skydda förövaren och inte offret, det finns så många idag som väljer att inte anmäla ett brott då man på något sätt vet att rätten till upprättelse är väldigt liten. Ska det verkligen vara så? Detta är ett ämne som jag skulle kunna prata om hur länge som helst och som kan göra mig så arg.

- Killar: Jag tycker att det är så attraktivt om killen är smart. Smart och genuint snäll. Enligt mig är det viktigt att ha planer för framtiden, att veta lite vad det är man vill och tycker är kul att göra. Att vara drivande. Sedan att vara genuint snäll. Man märker faktiskt vid första samtalet om killen är en genuint snäll kille.

- Min allra, allra största dröm är att någon dag få jobba inom FN. Både jag och Vella har alltid varit väldigt empatiska, vi har alltid velat hjälpa andra. Det finns så mycket i världen som inte är som det borde vara och att få vara med och hjälpa på en så hög nivå skulle vara en dröm. Drömma är viktigt och att arbeta mot sina mål<3

]]

Gillar

Kommentarer