VANESSA - VEGGIE DINNER

Här kommer ett supersmarrigt recept som vi gjorde till middag idag efter ett träningspass på gymmet. Vi försöker att äta mycket vegetariskt, både för att det känns bra och för att det är så mycket gott man kan hitta på. Ikväll var vi så sugna på sötpotatismos så det fick det bli + en massa goda grönsaker vid sidan om! Just nu sitter vi och kollar DH och har ätit vegansk bananglass - vår senaste craving. Den finner ni också receptet till längre ner! Puss<3

Here comes a super-sweet recipe that we made for dinner today after a workout at the gym. We try to eat a lot of vegetarian, both because it feels good and because there is so much good things you can find. Tonight we were so hungry for sweet potatoes so there would be + a lot of good vegetables alongside! Right now we are watching DH and have eaten vegan banana ice cream - our latest craving. You can find the recipe for that further down as well! xx

Du behöver: sötpotatis, morötter, haricots verts, vitlök, tomater, schalottenlök, smör, mjölk (havremjölk funkar också), salt, peppar, olivolja, soltorkade tomater pesto, champagne vinäger.

You need: sweet potatoes, carrots, green beans, garlic, tomatoes, shallot, butter, milk (oat milk works as well), salt, pepper, olive oil, sun dried tomato pesto, champagne vinegar.

GÖR SÅ HÄR:

1. Börja med att skala och skära sötpotatisen i mindre bitar. Lägg de i en kastrull och täck med vatten och låt koka upp. Småkoka sedan i 15-20 minuter beroende på hur stora bitar du har skurit.

2. Skala morötterna och skär de i mindre bitar. Lägg i en form och häll över smör, vitlök och salt. Sätt in i ugnen på 190 grader och låt vara inne tills de blir mjuka.

3. Koka haricots verts i en kastrull. Blanda ihop en dressing av olivolja, champagnevinäger och soltorkade tomater pesto. Häll detta över haricots vertsen när de är färdigkokta.

4. Skär löken i mindre bitar och stek tillsammans med tomaterna i olivolja och lite champagnevinäger tills de mjuknat.

WHAT TO DO:

1. Start by scaling and cutting the sweet potatoes into smaller pieces. Put in a saucepan and cover with water and allow to boil. Cook for 15-20 minutes depending on how large pieces you have cut.

2. Peel the carrots and cut into smaller pieces. Put in a mold and pour over butter, garlic and salt. Insert the oven at 190 degrees and leave it until it becomes soft.

3. Boil the green beans in a saucepan. Mix a dressing of olive oil, champagne vinegar and sun dried tomato pesto. Pour this over the green beans when cooked.

4. Cut the onions into smaller pieces and fry together with tomatoes in olive oil and some champagne vinegar until they're soften.

MASHED SWEET POTATO:

När sötpotatisen har kokat klart "mosar" du den med en elvisp. Man kan använda exempelvis en potatispress också men vi tycker att en elvisp funkar bra. Värm upp cirka 1 dl mjölk i en kastrull tillsammans med lite salt och peppar. Blanda ner mjölken i moset under vispning till önskad konsistens. Lägg i en klick smör och salta lite till om det behövs. Klart! Lägg upp tillsammans med grönsakerna, detta var verkligen så gott.

When the sweet potato has cooked, you "mash" it with an electric whistle. You can use a potato press, for example, but we think an electric whistle works well. Heat up about 1 dl of milk in a saucepan with some salt and pepper. Mix the milk in the mash while whipping to the desired consistency. Put a click of butter and salt a little if needed. Done! Put this on a plate together with the vegetables, this was really so good.

VEGAN BANANA ICE CREAM

Detta tipsade vi er om förra sommaren också, men det tåls att tipsas om igen - för detta är verkligen så gott samtidigt som det är nyttigt. Skulle kunna äta hur mycket som helst av detta, haha. ;-) Och det är superenkelt! Det enda du behöver göra är att skiva några bananer och lägga in de i frysen i några timmar. Mixa de frusna bananerna och blanda i några skedar kakao. Ät tillsammans med jordgubbar, mums.

We told you about this recipe last summer as well, but we have to tell you again - because this is really so delicious and in the same time so healthy. We could eat a lot of this, haha. ;-) And it is so easy to make! The only thing you need to do is to slice some bananas and put them in the freezer for a couple of hours. Mix the frozen bananas and mix together with some cacao. Eat together with strawberries, yum.

Gillar

Kommentarer