VANESSA - SUNDAY VEGAN PASTA

FRESH FLOWERS AND PASTA BY THE FIREPLACE.<3

Hej hjärtan! Idag har det varit en riktig, typisk söndag: sova till klockan 11 följt av timmar av film i soffan och när vi blev hungriga åkte vi till affären och köpte middag. Självklart var vi sugna på pasta, så detta köpte vi:

Du behöver: Farfalle pasta, morötter, haricoverts, sparris, citron, pinjenötter, schalottenlök, vegetabiliskt smör, olivolja, rosévinsvinäger, salt, koriander och chili.

Skär sparrisen i fyra delar och morötterna i ”mynt”, koka tillsammans med haricoverts. Finhacka scharlottenlök som du sedan steker i olja tills den fått färg. Tillsätt en stor klick vegetabiliskt smör och häll i grönsakerna. Stek och krydda med 1 citron, salt, färsk hackad koriander och chili. Tillsätt rosévinsvinäger. Koka upp vatten i en kastrull och häll i olivolja och en massa salt, tillsätt pastan när vattnet börjat koka. Häll i pinjenötterna och stek tillsammans med grönsakerna. När pastan är klar (den ska vara al dente!!) häller du i den och blandar med grönsakerna. Tillsätt eventuellt mer vinäger och salt. Klart!

Supergott blev det! Ett + är också att den är helt vegansk, det tror man ju inte när man ser den? ;-) Nu: fortsätta vårt filmmaraton och äta glass. Puss!

Gillar

Kommentarer