VANESSA - SOME PLACES TO VISIT IN NEW ZEALAND

Champagne Pool: Staden Rotarua är känd för bubblande naturliga pooler, geysrar och naturliga varma källor. En av dessa ska vi i alla fall besöka (om inte fler!) och den vi verkligen fastnade för var The Champagne Pool. Denna "pool" är en del av det geotermiska området på Nya Zeelands norra ö. Enligt Wikipedia kommer namnet Champagne Pool ifrån att poolen har ett flöde av koldioxid som liknar ett bubblande glas champagne. Hur coolt?

Hot water beach: Denna strand ligger på norra ön och är känd för sina varma källor. Den klassas som en av Nya Zeelands finaste ständer och när man kommer hit ska man ta med sig en spade och gräva sin egna bubbelpool. Vem hade tackat nej till det?

Moeraki Boulders: Dessa dinosaurieägg-liknanade stenar finns på en strand på Nya Zeelands södra ö. Det finns flera stycken, de är stora och sägs ha uppkommit från havsavlagringar för 60 miljoner år sedan. Hur som helst kommer det att bli hur coolt som helst att se!

Milford Sound: Detta oerhört populära ställe att besöka är en fjord som bildades när en glaciär smälte och fyllde fjorden med havsvatten. Det ser så fridfullt ut, och otroligt vackert.

The Wanaka tree: Detta träd som ensamt har vuxit upp i Lake Wanaka är ett av världens mest fotograferade träd. Självklart vill vi också ha bild på det då! ;-)

Queenstown: "The Capital of Adventure" kallas denna fartfyllda stad. Staden är känd för sitt stora utbud av äventyr som bungyjump och fallskärmshoppning, men något annat som är typiskt för Queenstown är deras goda mat och vin. Ska bli så kul att testa på lite äventyr här och äta en massa god mat!

Lake Pukaki: Alltså ser ni denna blåa sjö? Mer blått kan det ju inte bli? Det är små partiklar från glaciärer som bildar den blåa färgen och vi kan bara tänka oss hur vackert detta kommer vara att få se med sina egna ögon.

Cathedral Cove: Från Hahei stranden kan man promenera till Cathedral Cove vilket är en välvd grotta på stranden. Detta ställe sägs vara otroligt fint att fotografera (som allt annat på Nya Zeeland?!) och stranden den ligger på sägs även den vara väldigt vacker, och är det något vi tycker om så är det ju fina stränder!

Detta var "bara" några av alla fina ställen vi har sett när vi har gjort research på Nya Zeeland och det är så många gånger man inte tror att stället ska finnas på riktigt för att det är så vackert. Denna resa kommer verkligen att bli något alldeles alldeles extra<3 Nya Zeeland är det ställe som ligger längst bort från Sverige, det ska bli så otroligt kul att få vara med om alla dessa ställen + många fler!

Gillar

Kommentarer

Saga
,
Hej, om ni har möjlighet så passa på att besöka Hokitika Gorge på sydön! Lätt en av de vackraste platser jag sett i mitt liv !!
madebyw
,
Åh tusen tack för tipset<3