VANESSA - PREPARED FOR A MOVIE NIGHT

♡ OM DU VILL SKRATTA

BRIDESMAIDS

Denna film innehåller så många sjuka scener haha, men om du känner för att verkligen skratta så ska du se denna (om du ännu inte har sett den!). En så rolig och härlig film, och jag garanterar att ni kommer att skratta många, många gånger. Den handlar om Annie vars liv är en röra, men det är tur att hon har sin bästa vän Lillian. Lillian ska snart gifta sig med en bankir, och när hon frågar Annie om hon vill vara hennes brudtärna vänds Annies liv till det bättre. Trots hennes usla ekonomi ska Annie visa hur långt man är beredd att gå för sin bästa vän.

Quote - Megan: "I don't associate with people who blame the world for their problems. You are your problem. You are also your solution."

CONFESSIONS OF A SHOPAHOLIC

Denna film har varit vår favorit sedan den kom ut i början av 2009 och vi var typ 10 år haha! Kommer ihåg att vi alltid åkte och hyrde den (tiden innan Netflix och allt det där) och köpte med oss choklad brownies och såg filmen om och om igen. Önskar att de skulle göra flera filmer, böckerna är ju en hel serie och vi har självklart läst allihop... Tycker att Isla Fisher passar perfekt som Becky Bloomwood, och jag tycker även att de beskriver känslan av när man ibland vill ha något så bra. ;-) Den handlar om Rebecka Bloomwood som har ett starkt behov av att shoppa, men som bara samlar på sig fler skulder för varje dag som går. Hennes största dröm är att få jobb på modetidningen Alette, men istället hamnar hon på ekonomitidningen Successful Saving. I alla sina artiklar som blir otroligt populära kallar hon sig för "The girl in the green scarf", men frågan är om Becky kommer att kunna betala av sina s kulder?

Quote - “A man will never love you or treat you as well as a store. If a man doesn’t fit, you can’t exchange him seven days later for a gorgeous cashmere sweater. And a store always smells good. A store can awaken a lust for things you never even knew you needed.

UNDERBAR OCH ÄLSKAD AV ALLA

En film som vi skulle kunna se hur många gånger som helst då den både är så rolig, jobbigt pinsam ibland och även lite sorglig. Vi kollar aldrig på svenska filmer, men denna är riktigt sevärd. Den handlar om Isabella som har hunnit fylla 30, hon är singel och sitter bara och ser på när hennes vänner skapar karriärer, gifter sig och skaffar barn. Hennes största dröm är att jobba som skådespelerska, och en dag snubblar hon över ett erbjudande som kan leda till hennes genombrott. För att få jobbet ljuger hon om att hon är akrobat, och när allt har gått för långt är det för sent att berätta hur det egentligen ligger till.

Quote - ”OBS! SVENSEXA PÅGÅR! KILLEN SOM BOR HÄR INNE SKA GIFTA SIG! FÖRSTÖR INTE ÖVERRASKNINGEN GENOM ATT HJÄLPA HONOM UT. VAD HAN SÄGER SÅ LÅT HONOM STANNA KVAR INNE I LÄGENHETEN. TACK SÅ MYCKET! / GRABBGÄNGET”

♡ (O)LYCKLIG KÄRLEK

ME BEFORE YOU

En såå fin historia, både boken och filmen. Tycker att de har lyckats otroligt bra med att skapa filmen utifrån boken, och skådespelarna är perfekta i rollerna. Vet inte om denna har kommit ut som film än, men man kan fortfarande se den på bio i alla fall. :-) Den handlar om Lou som precis har blivit av med sitt jobb och måste hitta ett nytt. Desperat tar hon jobbet som Will Traynors sällskapsdam, en man som är förlamad i hela kroppen efter en motorcykelolycka. Lou försöker muntra upp Will, men Will är deprimerad och vill bara att hans liv ska ta slut. Båda två kommer att förändra varandra för all framtid.

Quote - “Sometimes , Clark, you are pretty much the only thing that makes me want to get up in the morning -Will Traynor”

DEAR JOHN

Älskar, älskar, älskar den här filmen. Nicholas Sparks har så fina kärleksberättelser, och denna är faktiskt min favorit. Tycker att Amanda Seyfried är så bra i den här rollen, och vem älskar inte Channing Tatum? Den handlar om John som tjänstgör i den amerikanska armén och har ledigt över sommaren. Han träffar då Savannah, och de både blir förälskade på en gång. Men när sommaren är slut måste John ut i tjänst igen och Savannah tillbaka till skolan. De är efter detta ifrån varandra i ett helt år, men skriver under tiden brev till varandra. Efter 11 september 2001 förändras mycket och John stannar ytterligare några år i armén. En dag får han ett brev av Savannah som berättar att hon har träffat en ny och förlovat sig. John blir hemskickad från armén då hans pappa är sjuk, och de båda träffas igen.

Quote - “I fell in love with her when we were together, then fell deeper in love with her in the years we were apart.”

THE FAULT IN OUR STARS

Gråter alltid floder till den här filmen, speciellt i scenen i kyrkan när Hazel ska hålla sitt tal för Augustus. En så fin berättelse, men som även skildrar hur orättvis kärleken kan vara ibland. Den handlar om Hazel Grace som fick diagnosen sköldkörtelcancer vid 13 års ålder, åren går och hon blir bättre, i alla fall tillfälligt. Hazel blir tvingad av sin mamma att gå till kyrkans stödgrupp för unga med cancer, och där träffar hon Augustus Waters som även han har haft cancer och behövt amputera benet. De båda blir förälskade i varandra. Jag älskar den här filmen för att den inte är en deppig film som bara skildrar den hemska sjukdomen, utom att det är möjligt att leva livet fullt ut även om man kommer att dö tidigt. Speciellt med de man älskar.

Quote - “You don't get to choose if you get hurt in this world...but you do have some say in who hurts you. I l ike my choices.”

♡ EN ACTIONFILM

TAKEN 1, 2 & 3

Vi brukar inte titta på så mycket action filmer då vi älskar romantiska filmer och komedier, men Taken filmerna är så spännande. Tycker att Liam Neeson är så bra i den här rollen! Den handlar om Bryan Mills som ger upp sitt jobb inom CIA för att vara närmare sin familj då han känner att han aldrig varit en närvarande pappa. Genom att tre filmerna kämpar han mot kriminella grupper. Ett tips till er som egentligen kanske inte är så mycket för action filmer, men dessa tre är riktigt bra!

Quote - "I will look for you, I will find you... and I will kill you."

♡ EN FILM VI VILL SE PÅ BIO

THE SHALLOWS

Nya hajen filmen, vill så gärna se denna typ bara på grund av att Blake Lively är med. Har hört att den är väldigt otäck, får se om vi kommer att våga bada i havet efter denna haha... Den handlar i alla fall om Nancy som efter sin mammas död reser till Mexico, till samma strand som hennes mamma besökte när hon var gravid med Nancy. Nancy träffar två andra på ön och tillsammans surfar de under några timmar. I vattnet finns farliga vithajar som attackerar de tre, och Nancy måste kämpa för att överleva.

]]

Gillar

Kommentarer