VANESSA - @FOODBYLAUKKANENS

Om ni har missat vårt food account på Instagram så måste ni in och följa nu -> @foodbylaukkanens :-) Vi uppdaterar med egna recept och restaurang besök, så om ni vill ha massvis med tips angående mat så borde ni gå in och följa! Här kommer 8 egna recept från kontot, hoppas ni gillar<3

___________________________

If you have missed our food account on Instagram you have to follow us :-) We update with some own recipes and restaurant visits, so if you want to be inspired with a lot of advice regarding food you should follow us! Here are 8 own recipes from the account, hope you like it<3

1. SMORE'S

Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad. Ta fram en form, fyll den med chokladen, häll över marshmallows och ställ in i ugnen tills marshallowsen blivit gyllenbruna (cirka 5 minuter). Doppa fullkornskex i! MUMS.

___________________________

First of all: melt the chocolate over a water bath. Fill a baking pan with the chocolate, pour over the marshmallows and put in the oven until the marshmallows are golden (around 5 minutes). Dip the whole grain crackers! Yummie.

2. RED WINE RISOTTO

Hacka schalottenlöken, fräs i lite smör och olivolja. Blanda i riset och rör om. Häll i vinet och låt det koka upp innan du sänker värmen och häller i buljong under omrörning. När risotton är klar ska den vara krämig och "al-dente", det ska vara tuggmotstånd i riset. Rör i massor av parmesan innan du lägger upp på ett fat med lite ruccola. Klart!

___________________________

Chop the shallots, mill in some butter and olive oil. Mix with the rice. Pour in the wine and let it boil before you lowers the heat and pour in some broth, stirring. When the risotto is done it should be creamy and "al-dente", chewiness. Mix with a lot of parmesan cheese before you serve it on a plate, pour over some rocket salad. Done!

3. MEXICAN CORN SALAD

Stek majsen i en grillpanna med lite smör så att majsen blir grillad. Låt majsen svalna medan du rör ihop cream fraiche och juicen från två limes. Fixa till majsen, skär bort de från "the cob" och i lite mindre bitar. Lägg en massa ruccola på ett stort fat, häll över majsen och hyvla parmesanost. Strössla över koriander och såsen. Toppa med några halvor av fräscha limes och lite chili flakes. Klart!

___________________________

Roast corn in a grill pan with a little butter until the corn is grilled. Let the corn cool while you stir together sour cream and juice of two limes. Fix the corn, cut off from the "the cob" and in smaller pieces. Add a bunch of arugula on a large plate, pour over the corn and some parmesan cheese. Pour over coriander and sauce. Top with a few halves of fresh limes and some chili flakes. Done!

4. ASPARAGUS W/ HOLLANDAISE SAUCE

Skär eller bryt av de hårda ändarna på sparrisen innan du kokar den i några minuter. Gör hollandaise såsen, recept hittar du HÄR! Hacka bacon i små bitar och stek tills de har blivit knapriga. Lägg sparrisen på ett fat, häll över hollandaise såsen och toppa till sist med baconen och lite kapris.

__________________________

Cut or snap off the tough ends of the asparagus before boiling it for a few minutes. Make the hollandaise sauce, find the recipes here! Chop the bacon into small pieces and fry until they are crispy. Add the asparagus on a platter, pour over the hollandaise sauce and garnish finally with bacon and some capers.

5. EDAMAME BEANS

Koka edamame bönorna tills de är mjuka. Lägg i en skål, häll över salt och lite chili flakes. Njut!

__________________________

Boil the edamame beans until they are smooth. Put in a bowl, pour over some salt and chili flakes. Enjoy!

6. FRIED OREOS

Börja med pannkakssmeten, hitta recept här! Värm upp oljan i en kastrull. För att veta när oljan har rätt temperatur kan du lägga i en liten bit vitt bröd, blir brödbiten gyllene så är oljan klar! Doppa kakorna i pannkakssmeten och lägg ner i oljan. När alla kakor är klara pudrar du över lite florsocker. Servera med vaniljglass! Godaste efterrätten, det lovar vi er. ;-)

__________________________

Start with the pancake batter, find recipes here! Heat the oil in a saucepan. To know when the oil is the right temperature, you can add a small piece of white bread, when the bread becomes golden, the oil is ready! Dip the cookies in pancake batter and put into the oil. When all the cakes are ready, powder over a litt le icing sugar. Serve with vanilla ice cream! Delicious dessert, we promise you. ;-)

7. VEGAN BANANA ICE CREAM

Frys in några bananer i minst några timmar, gärna över natten. Mixa bananerna tillsammans med lite kakao. Det är lite svårt och hårt till en början. Skär upp lite jordgubbar och toppa tillsammans med mandelflarn. Det här är såå gott, man kan till och med äta det till frukost då det är så nyttigt haha. ;-)

__________________________

Freeze some bananas in the freezer in a few hours, gladly over the night. Mix the bananas with some cocoa. It can be quite difficult in the beginning. Cut some strawberries and top together with some almonds. This is sooo good, you can even eat it for breakfast when it is so healthy haha. ;-)

8. MIXED SNACK

Detta är enligt oss ett perfekt lördagsmys snack! Börja med att skära brödet i små skivor, lägg på en plåt och häll över olivolja och salt. Lägg in i ugnen tills de är gyllenbruna, ta ut och vänd på de och stoppa in igen i några minuter! Skär upp gryere osten i små kuber, lägg upp på ett fat och häll i fikon marmeladen i en skål. Osten ska du doppa i fikon marmeladen! Lägg även upp lite prosciutto skinka. När du ska göra Pico de Gallo till dina hemgjorda bruchetta börjar du med att hacka tomaterna i ganska små bitar. Lägg upp i en skål, häll över olivolja och pressad lime saft. Hacka löken och koriander och blanda i. Salta efter smak! Nu har du det perfekta snackset! ;-)

___________________________

This is according to us a perfect Saturday snack! Start by cutting the bread into small slices, place on a plate and pour over the olive oil and salt. Place in the oven until golden, remove and turn them and then put them in the oven again for a few minutes! Slice the gryere cheese into small cubes, put on a platter and pour the fig jam into a bowl. You should dip the cheese in the fig jam! Add also some prosciutto ham. Pico de Gallo to your homemade bruchetta: start by chopping the tomatoes into fairly small pieces. Add in a bowl, pour over the olive oil and the lime juice. Chop the onion and cilantro and mix in. Add salt IF needed! Now you have the perfect snack! ;-)

]]

Gillar

Kommentarer