VANESSA - DUBAI Q&A

Vilken härlig resa! Avis!! Jag och min sambo tillsammans med ett annat par åker till Dubai om en månad. Undrar om ni kan skriva ett inlägg om Just Dubai. Vad man kan göra, klädsel osv? Kram kram!

Vi fick denna kommentar när vi publicerade inlägget om vår nästkommande resa och tänkte att det var perfekt att göra ett inlägg om då kanske några fler undrar samma sak. :-) Jag gjorde en väldigt utförlig Dubai guide för ett år sedan, ni hittar den HÄR! Kör en liten kortare version i detta inlägg + svar på frågor om klädsel etc.

Våra måsten i Dubai varje gång vi åker dit är:

DESERT SAFARI

En tripp till öknen i Dubai är en fantastisk upplevelse. Ett måste helt enkelt! Man kan få hjälp att boka detta på hotellet oftast och får då välja på en dagstur där man åker ut i öknen i stora jeepar och får testa på sandboard och fyrhjuling, så kul och så coolt. Annars kan man även boka en kvällstur då man får äta middag och ta del av andra aktivitet så som kamelridning ute i öknen. Det är varmt under dagen, men på kvällen när solen har gått ner kan det bli väldigt kallt så ta med extra kläder om ni planerar en kvällstur.

BURJ KHALIFA

Världens högsta byggnad ligger intill The Dubai Mall och den brukar vi alltid besöka utanför. En gång har vi åkt upp till 125:e våningen och det tycker vi nästan också är ett måste när man besöker Dubai. Det räcker med en gång dock. ;-) En fantastisk view och man ser hela Dubai. Det blåser mycket om man väljer att åka upp så ta på bra kläder som inte blåser upp så lätt...

THE DUBAI MALL & THE EMIRATES MALL

Dubai Mall är världens största shoppingcenter och här måste man spendera minst en dag. Man hinner inte gå igenom allt på den tiden, så kolla upp i förväg vad du vill besöka! Om man inte är så förtjust i shopping så finns det en hel del andra grejer att hitta på också: bio, skridskobana, ett jättestort akvarium, berg-och dalbanor. Ingen kan ha tråkigt i Dubai Mall så hit kan alla i sällskapet följa med. :-) The Emirates Mall är lite mindre, men vi tycker att det är lika bra som Dubai Mall. Här hittar man de bästa affärerna och restaurangerna, det man kan göra i Emirates Mall som man inte kan i Dubai Mall är att åka skidor och pulka. Inomhus då såklart!

THE FOUNTAINS OUTSIDE THE DUBAI MALL

Detta är ett måste för oss varje gång vi besöker Dubai. Utanför The Dubai Mall, bredvid Burj Khalifa finns en konstgjord sjö där det varje kvart anordnas en vattenshow. Vi har sett en liknande på Bellagio i Las Vegas och det är en så vacker upplevelse. Se den!

ÖVRIGT:

Vi har bott på lite olika ställen när vi har varit i Dubai, men vårt favoritområde att bo i är vid The Walk at Jumeirah Beach. Där har vi bott på Hilton och Ramada och vi tycker att båda är väldigt bra - rymliga och fina rum. I Dubai är standarden väldigt hög överallt, det är lätt att hitta fina hotell. :-) The Walk at Jumeirah Beach gillar vi så mycket, här finns lite affärer och många jättebra restauranger och fik. Det finns även en utomhusbio. De serverar endast alkohol på hotellen, alltså aldrig ute på restauranger eller i shoppingsmalls.

KLÄDSEL:

Något man får höra om Dubai är ju att det är strikt med vad man klär sig i, vi tycker inte alls att det är så men vi tänker alltid på hur vi klär oss i alla fall. När vi var lite yngre gick vi runt i shoppingcentrum med shorts och linne bara och det gick bra då. Nu tänker vi att man antingen ska täcka knän eller axlar - har man ett par längre byxor eller kjol så kan man visa axlar och tvärtom.

Gillar

Kommentarer

Ramona
,
Tusen tack för att ni tog er tid att svara!
madebyw
,
Hoppas det blev till lite hjälp, ni får ha en jättebra resa<3 Kram