VANESSA - ATT KROSSA NÅGONS HJÄRTA ÄR ATT KROSSA SITT EGET

Att hjärtat kan gå i tusen bitar är så mycket mer än en metafor, det är på riktigt. Det är så ofta som man läser om krossade hjärtan, och hur många tips finns det inte om hur man ska göra för att försöka läka sitt krossade hjärta? Kärlek är det finaste som finns, men det är även något som kan såra så djupt. Idag talar man oftast om kärlekAR, och anledningen till detta är nog att vi människor är olika och ser på kärlek på varierande sätt. Ur samma aspekt som det finns många olika kärlekar så finns det även olika krossade hjärtan. Hjärtan krossas när någon vi älskar lämnar en på det sättet att man inte längre betyder samma sak för varandra. Men hjärtan kan även krossas när man själv lämnar någon för att man inte längre känner på samma sätt. Med andra ord så kan krossandet av någon annans hjärta även krossa sitt eget.

Jag som aldrig skulle kunna såra någon annan med mening kan fortfarande fälla tårar än idag när jag tänker på hur jag sårade honom. Han som tog på sig strumporna först av allt när han steg upp ur sängen på morgonen. Han som du stod och stekte hjärtpannkakor till. Han som kom med choklad och kyssar när du var ledsen. Han som kunde se dig som ditt fulaste jag, men som fortfarande ansåg dig vara det vackraste på jorden.

Det är så konstigt ibland hur fort livet kan förändras. Den personen som du kunde säga allt till, men plötsligt blev allt så svårt att säga. Samma sak som med olycklig kärlek och krossade hjärtan: den personen som var en av de största delarna av ditt liv faller bort fortare än vad man någonsin kunnat tro. Att en person som var hela ditt liv blir till bara minnen på så kort tid.

Jag kommer ihåg att när jag lämnade rummet, det rummet där jag hade krossat hans hjärta, så kändes det som att flera stenar rullade ner från mina axlar. Jag hoppas bara att dessa stenar inte rullade över på hans. Men efteråt så kändes det som att allt kom ikapp mig och jag hade nog aldrig varit så krossad. Jag visste att jag hade tagit rätt beslut, men jag visste även att jag hade sårat honom vilket inte bara krossade honom utan även mig. Jag vet att mitt krossade hjärta inte kan komma i närheten av hans krossade hjärta, men jag tror även att var kärleken äkta så krossar det inte bara den som fick hjärtat krossat utan också den som krossade det. Jag kommer ihåg att jag så gärna ville säga förlåt, att det inte var något jag kunde styra över, men vad har det för betydelse egentligen?

Min pappa brukar säga att vissa saker skulle bli bättre om man tänkte mindre med hjärnan och mer med hjärtat. Ibland kanske det är bättre att såra en person då, för att inte framtiden ska såra dem båda. Ibland önskar jag att man kunde styra lite mer över sitt hjärta än vad man kan.

Den klyschan: "Det är inte du, det är jag" stämde så bra in. Det var inte han, inget som han kunde göra något åt. Det var inte något som jag kunde göra något åt heller. Ibland tar kärleken slut, utan att någon vet varför egentligen.

]]

Gillar

Kommentarer