VANESSA - 5 STEPS TO YOUR DREAM TRIP

Vi tänkte göra en liten guide idag till hur du bokar din drömresa! Vi kan faktiskt säga att vi känner oss ganska säkra på detta nu, med tanke på allt vi har bokat till resan vi ska iväg på nu i tre månader. En guide som vi själva hade uppskattat väldigt mycket att ha innan vi bokade vår resa!

VILKEN TYP AV RESA?

Det är inte alltid man vet exakt vart man vill åka, man vet bara att man vill resa någonstans. Det första man bör tänka på är vad för typ av resa man vill ut på. Är det shopping du är ute efter? Storstadsliv? Fina stränder och värme? Party? Äventyr och mycket sevärdheter såsom kultur och arv? När man har funderat ut detta är det mycket lättare att sortera ut resmålen. När man väljer resmål ingår ju självklart vad man har för budget också...

BOKA FLYG?

När resmålet är bestämt är det bara att surfa in på flygresor.se och checka flyg. Vi brukar alltid vilja välja flygresor som är direktflyg, men annars med så korta mellanlandningar som möjligt. Tänk på att boka flyg innan hotell då man alltid kan hitta hotell - flyg är det svårare med!

KOLLA OMRÅDE + BOKA HOTELL

Du vet vilket ställe du vill resa till, men glöm inte att kolla upp vilket område du vill bo i. Kanske vill du bo nära en specifik strand eller en sevärdhet? Eller bara nära centrum? Se till att bara kolla upp hotell inom just det område du är intresserad av - så att du inte kommer dit och är långt ifrån det du vill göra. Det hände faktiskt oss i Italien i somras när vi var i Amalfi, hotellet var utsatt med ett utmärkt läge på Booking där vi bokade, men när vi kom dit låg det så långt uppe i bergen så att det tog 20 minuter med buss att ta sig till stranden och stan. Utmärkt läge var det med tanke på den fina utsikten, men vi var ute efter att vara nära strand och stad - vilket då inte blev ett utmärkt läge för just oss. Vi bokar nästan alltid hotell på Booking.com, nu har vi bokat så många hotell (tror det är runt 15 stycken) till vår kommande resa så mamma har fått statusen "stamkund" på Booking haha... Då får man bra rabatter! Så glöm inte att göra ett konto så att du kan samla på dig rabatter.

MISSA INTE!

Viktigt! Innan avresa måste man även kolla upp praktiska, viktiga aspekter som behövs för att man ska kunna komma till sitt resmål. Behöver du visum? I så fall är det bäst att vara ute i ganska så god tid innan då detta inte alltid är helt lätt att ordna. Kolla även upp om du ska mellanlanda om du behöver visum till det landet. Behöver du någon typ av vaccination? Är det något speciellt man inte får ta med sig? Praktiska saker som är väldigt viktiga att kolla upp innan.

VIKTIGT: GÖR RESEARCH

Detta är så viktigt! När din resa är bokad och allt annat runt omkring är ordnat är det dags att göra research. Tips är att kolla pinterest eller olika bloggar+Instagrams. Vad får man inte missa? Är det en viss restaurang du vill äta middag på? Boka då den! Vissa saker man vill göra måste man boka innan så se till att göra det. Att göra research är även så viktigt då man annars kan missa fantastiska saker att uppleva på sin resa.

Gillar

Kommentarer