VANESSA - 3 BOOKS

Nu är vi påväg till Arlanda och passar då på att uppdatera er! Något vi älskar med att åka bort är att få tid till att läsa. Vi har alltid tyckt väldigt mycket om att läsa böcker, när vi var yngre bar vi runt böcker överallt (till och med när vi skulle ut på restaurang). ;-) Då var det mycket skönlitteratur vilket vi fortfarande tycker om, men vår favoritgenre just är deckare och samhällsvetenskapliga böcker. Dessa tre är några av de böcker vi vill läsa under resan, alla av en favoritförfattare - Katarina Wennstam.

Skuggorna: Boken inriktar sig på den juridiska talionsprincipen - brottslingen ska tillfogas lika mycket skada som denne har åstadkommit. För "Skuggorna" räcker inte böter eller fängelse för en brottsling, utan denne ska själv få tillbaka vad som begåtts. Ett moraliskt och juridiskt dilemma uppstår: vem är egentligen offer och vem är förövare i dessa fall?

Flickan och skammen: Vi har ju läst Flickan och skulden och En riktig våldtäktsman och denna bok är en fortsättning på samma ämne. Flickan och skammen tar främst upp ryktesspridning och att kvinnor och flickor i alla tider har stämplats för sin sexualitet.

Alfahannen: En fristående fortsättning på Smuts och Dödergök som vi har läst och handlar om mäns våld mot kvinnor i olika former. Har blivit väldigt uppmärksammad nu i och med #metoo och #tystnadtagning då den handlar om just det: hur en man med så störd kvinnosyn kan bli tolererad inom skådespelarbranschen.

Gillar

Kommentarer